Mi, muzsikus lelkek

2020.02.10. 15:15

Új előadással érkezett Váradra az Operettissimo

Ismét Nagyváradon lépett fel a kolozsvári Operettissimo Együttes, ezúttal egy hosszabb, két felvonású előadással érkeztek, amely a Mi, muzsikus lelkek címet viselte.

Törő Enikő

A váradi operettkedvelők ezúttal nem árasztották el a filharmónia Enescu-Bartók termét, jóval kevesebben voltak, mint más hasonló jelleggű előadáson. A kolozsvári Operettissimo Együttes már számos alkalommal járt Nagyváradon, múlt pénteken egy hosszabb előadással érkeztek. A műsor tartalmazott operettdalokat, filmslágereket és kabaréjeleneteket is. Bár a műsor részben megújult, a köszöntőbeszéd évek óta ugyanaz. „Az együttes mindig is szerette a kihívásokat, az elmúlt években felvállaltunk olyan ismert és kevésbé ismert zeneszámok élő tolmácsolását, melyekre eddig Erdélyben nem volt lehetőség. Ilyen volt a musical és a híres magyar filmslágerek” – kezdte felolvasni a megszokott szöveget az egyik tag.

A műsort tekintve: néhol szórakoztatónak bizonyult, de talán a hegedű- és zongoraművész duettje volt a legáthatóbb. Fényes Szabolcs Itt a luxusvonat és a Kár itt minden dumáért operettdala hangzott el, valamint a Csókos asszony operettből a Gyere, te nímand és természetesen a címet adó Mi, muzsikus lelkek is. A Maga nős ember, vagy boldog és a Művészhimnusz című operettdal is elhangzott, valamint a Lila akác filmsláger is. A Marica grófnő, a Cirkuszhercegnő, az Ördöglovas, a Bajadér, és a Montmartre-i ibolya több betétdalát is előadták az Operettissimo tagjai. Bár a repertoár nagyon jól hangzik, az előadás vontatottnak tűnt, és jóval kevesebb élet volt benne, mint amit egy átlagos operettkedvelő elvárna.

Borítókép: A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!