Katonaének

2020.02.20. 18:00

A Nagyvárad Táncegyüttes idei első bemutatója

2020. február 21-én, pénteken 19 órától a Nagyvárad Táncegyüttes Mihályi Gábor Harangozó Gyula-díjas koreográfus, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője rendezésében mutatja be Katonaének című előadását.

A huszadik századi háborúk története a szétszakadások története. Menyasszonyok és vőlegényeik, feleségek és férjeik, anyák és fiaik, gyermekeikkel egyedül maradó nők és hazájukért önmagukat feláldozó férfiak búcsúznak egymástól: keserűség és a hazatérés reménye vegyül ezekbe a pillanatokba. Népi alkotásaink húsbavágó őszinteséggel beszélnek ezekről, a világot rengető események mellett eltörpülő egyéni sorstragédiákról, amelyeket előadásunk Bartók Béla és Kodály Zoltán nagyszabású katonadal-gyűjtéséből inspirálódva kíván megidézni, emléket állítva ezzel nemcsak a zenetörténet e két kiemelkedő géniuszának, hanem a háborúk veszteségein felülemelkedő örök emberi kitartásnak. Előadja a Nagyvárad Táncegyüttes tánckara és zenekara. Közreműködik a Magyar Állami Népi Együttes Zenekara, valamint a Nagyváradi Állami Filharmónia Kórusa. Rendező-koreográfus: Mihályi Gábor koreográfus, rendező. Zenei szerkesztő: Kelemen László zeneszerző, folklorista.

A bemutatóra jegyek a Szigligeti Színház Moscovei (Szilágyi Dezső) utca 7. szám alatti jegypénztárában, és online a www.biletmaster.ro oldalon (korlátozott számban) még kaphatók, illetve az előadásra érvényesíthetők a Nagyvárad Táncbérletek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!