Mazsorett

2019.11.26. 18:14

Nemzetközi mazsorettversenyen tarolt a Mystique

A nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában zajlott az I. Nyphaea Nemzetközi Verseny, melyet közösen szervezett a Varga Friderika által vezetett Mystique mazsorettcsoport és a Perecz-Simó Annamária neve által fémjelzett Diákokért Egyesület.

Ciucur Losonczi Antonius

Romániából, Magyarországról és Szerbiából tizenkét város tizenhárom csapata jött el Nagyváradra, így több mint 300 versenyző volt jelen az I. Nyphaea Nemzetközi Versenyen, ami egyúttal az NBTA romániai mazsorett szervezetének a világbajnoki selejtezőjét is jelentette. Anyagi segítséget a Megyei Tanács nyújtott, illetve segített még a szervezőknek Erdei Emese, az NBTA Románia elnöke, valamint Marginean Cornelia, az NBTA technikai igazgatója is.

Az egész napos verseny programjában 105 versenyszám szerepelt. A Mystique majorett a következő eredményekkel büszkélkedhet: Szilágyi Petra junior pompon szóló- ezüstérem; Varga Réka junior szóló pompon- bronzérem; Kreiner Tímea és Bereczki Alexandra szenior duó pompon- aranyérem; Varga Jade rhytmic twirl szóló juvenil- bronzérem; Bereczki Alexandra rhytmic twirl preteen- bronzérem; Kreiner Tímea szenior rhytmic twirl- aranyérem; Kreiner Tímea 1 baton szóló senior- aranyérem; Csákvári Jennifer rhytmic twirl junior szóló- bronzérem; Berte Lara strutting szóló- ezüstérem; Bereczki Alexandra strutting szóló- aranyérem; csoport pompon- aranyérem; miniformáció bot- csapat aranyérem; miniformáció pompon, gyerekek- aranyérem; traditional mazsorett- csapat aranyérem. Ráadásul a 300 versenyzőből öt nagyon magas pontszámot ért el, és ebbe az ötbe beletartozott Kreiner Tímea is, aki a lehetséges 100 pontból 94-et kapott. Akik az első három helyet megnyerték, azok indulhatnak a világbajnoki ágon, ami Hollandiában lesz jövő áprilisban.

Vendégfellépők is voltak: Mezei Melissa országos hip-hop bajnok, a Francisc Hubik Művészeti Iskola kortárs szakos növendékei, akik a Fitt to dance országos bajnokságon első helyezést értek el, a Sunshine Dance Show tánccsoport, mely nemrég abszolút bajnok lett, valamint Oltean Marius, aki egy saját és egy ismert dalt énekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!