Verseny

2024.05.09. 09:04

Robotika-bajnokságot szerveznek Nagyváradon

Nagyvárad ad otthont a 12. Nemzetközi Robotika Bajnokságnak, amelyet május 9–11. között szerveznek meg az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

BN-összeállítás

A megmérettetésre több mint 700 versenyző érkezik a világ minden tájáról. A romániai versenyzők mellett csapatok érkeznek Fehéroroszországból, Kínából, Kolumbiából, Egyiptomból, Görögországból, Kazahsztánból, Libanonból, a Fülöp-szigetekről, Lengyelországból, Thaiföldről, Törökországból, Ukrajnából és Magyarországról. A rendezvényen minden résztvevő csapat a tagok által épített és programozott robotokkal méri össze tudását a 16 versenykategória során. A verseny célja a mérnökök, programozók és tervezők új generációjának kinevelése.
A robotika bajnokság első napján, május 9-én a résztvevők a sportcsarnokban felkészülhetnek a versenyre, a konkrét megmérettetés május 10-én és 11-én zajlik majd, ezen a két napon várják az érdeklődőket is, a belépés ingyenes. A Nagyváradi Állami Egyetem ingyenes helyeket és ösztöndíjakat kínál azoknak a leendő egyetemistáknak, akik nyernek a bajnokságon. Azok a diákok, akik bármelyik kategóriában első, második vagy harmadik helyet érnek el, az egyetem angol vagy román tannyelvű Robotika szakán kaphatnak államilag támogatott helyeket. Emellett jelentős értékű technikai eszközöket, alkatrészeket és felszereléseket is nyerhetnek.
A robotika bajnokságot a váradi egyetem Mechatronika Tanszéke szervezi meg a Robotikai és Mechatronikai Egyesülettel, a Visit Oradea Egyesülettel és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal partnerségben. További részletek a verseny Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában