Figyelem!

2024.05.09. 16:56

Elmaradnak a nyílt napok a nagyváradi repülőtéren

Forrás: Nagyváradi Repülőtér

ERDON-összeállítás

Még nem került sor a nagyváradi repülőtéren elvégzett infrastrukturális beruházások átadására-átvételére, ezért elhalasztják az eredetileg május 11-re és 12-re meghirdetett nyílt napokat, tájékoztat közleményében a létesítmény vezetősége. A késés oka az, írják, hogy a húsvéti ünnepek miatt több szabadnap volt, ami miatt módosítani kellett az átadás-átvételi eljárás programját. A közleményben jelzik azt is, hogy a most elmaradt nyílt napokat később rendezik meg, a pontos dátumról majd tájékoztatni fognak.

Az uniós forrásokból megvalósuló beruházás során 12.500 négyzetméteresre bővítették az utasterminált, hogy a reptér megfeleljen az egyre növekvő utasigényeknek. Ezzel a beruházással óránként 800 utasra nő, gyakorlatilag megkétszereződik a váradi repülőtér utaskiszolgálási kapacitása. Továbbá elkülönítették egymástól a schengeni és a nem schengeni célállomásokra induló utasok kiszolgálását, ami segít az utasforgalom optimalizálásában és az útlevél-ellenőrzési eljárások egyszerűsítésében. A beruházás összköltségvetése 234.730.092 lej, amiből a vissza nem térítendő támogatás 181.206.477 lej volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában