Gyűlés

2024.02.28. 09:09

Falugyűlést tartottak Örvénden

Ciucur Losonczi Antonius

Disznótoros vacsorával egybekötött falugyűlést, közbirtokossági, illetve körzeti beszámolót és küldöttjelölő gyűlést tartottak Örvénden. Sorbán Levente polgármester az elmúlt négy év eredményeit foglalta össze. Elmondása szerint ebben a mandátumban több helyen sikerült aszfaltozni, folytatták a csatornázási munkálatokat, új iskolaépületet építettek, felújították a nagy iskolát, és egy RO-HU-s pályázat keretében egy turisztikai központot hoztak létre, amely a jövőben tábor szerepét tudja ellátni. Az elöljáró ezután beszélt a jövőbeli terveiről is, mint mondta, szeretnék befejezni a szennyvízelvezető-rendszer kiépítését, fotovoltaikus parkot létesíteni, erdősítést végezni, és munkahelyeket teremteni.
Botházy Nándor alprefektus gratulált Sorbán Levente polgármesternek és csapatának a megvalósításokhoz. Meglátásában az alsólugasi és örvéndi közösségeknek nincs más választásuk, hogy továbbra is bízzanak vezetőjükben. Grim András megyei tanácsos kifejtette, hogy a közösségnek koncentrálnia kell ebben az évben megszervezendő négy választásra. „Oda kell figyeljünk a következő mandátumra is, a belengetett közigazgatási átszervezés miatt”, fogalmazott.
Ezt követően megválasztották az április 19-ei megyei küldöttgyűlés örvéndi delegáltjait, majd következett a közbirtokossági beszámoló gyűlés. A 120 fő egyöntetűen úgy döntött, hogy folytatódjon az erdősítési projekt, a gyenge minőségű tűzifát el kell adni. A gyűlést követően disznótoros vacsorát tartottak, ahol a Kiss Music Band húzta a talpalávalót, s melynek keretében felköszöntötték a születés- és névnaposokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában