Beszámoló

2024.01.25. 10:37

Farsangi bál volt a Bocskaiban

A biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házban, remek hangulatú farsangi bált szerveztek az elmúlt hétvégén. Mint ismert, a Bocskai Házat az Érmelléki Gazdák Egyesülete kapta használatba az elmúlt évben a nagyváradi önkormányzattól. Az Egyesület már a tavaly számos programot szervezett az épületben a borkóstolóktól a karácsonyi vásáron át a gyermekfoglalkozásokig. Az idei első rendezvényre sem kellett sokat várni, hiszen a szilveszteri mulatságot követően, ezúttal farsangi bált szerveztek. Közel nyolcvan, nagyrészt biharpüspöki lakos vett részt a rendezvényen, de voltak résztvevők Magyarországról, Székelyhídról és több Bihar megyei településről is.

A szervezők nem csak a jó hangulatot, a zenét biztosították, de töltött káposztával, étellel, itallal is kedveskedtek a résztvevőknek.

Egy igazi farsangi bál egyik fontos része a jelmezekbe való beöltözés, így itt is többen jelmezekben vettek részt a bálon. A jelmezes résztvevőket a szervezők nem csak bemutatták, de díjazták is. A szervezők az amúgy is remek hangulatot is tudták fokozni, amikor vidám dalokkal fellépett a Margaréta nóta-, népdal- és folklórcsoport. A jó hangulat egyik fokmérője, hogy sokan a résztvevők közül már a legközelebbi rendezvényre is lefoglalták a helyüket.

A farsangi bál helyi szervezői Erdei Éva és Gyurcsik Magdolna voltak, a zenét Erdei Miklós biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában