Biztonság

2023.12.22. 12:17

Tanácsok a biztonságban eltöltött ünnepekért

A téli ünnepek idején a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség és a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nap 24 órájában szolgálatot teljesítenek a lakosok védelméért.

Illusztráció

Forrás: Facebook/Politia Romana

ERDON-összeállítás

Azért, hogy biztonságban teljenek az ünnepek a katasztrófavédelem munkatársai ezen a héten a templomokban és kolostorokban tartottak ellenőrzéseket, különös figyelmet fordítva az esetleges tűzveszélyes körülmények megszüntetésére. Ellenőrizték ugyanakkor, hogy a helyiségek rendelkeznek-e tűzoltókészülékekkel és más elsősegélynyújtó eszközökkel. Az ünnepek alatt több mint kétszáz tűzoltó áll készenlétben a vészhelyzetek kezelésére, jelentősebb események esetén létszámukat növelni fogják. Az orvosi jellegű sürgősségi eseteket 11 rohammentő egység fogja ellátni.

Az erre az időszakra jellemző veszélyhelyzetek megelőzéséért a Bihar megyei katonai tűzoltók azt tanácsolják a lakosságnak, hogy kezeljék elővigyázatosan az elektromos díszeket, gyertyákat, csillagszórókat. Amennyiben turisztikai intézményekben töltik az ünnepeket, már érkezéskor tanulmányozzák a szállás kiürítési tervét, ne használjanak improvizált elektromos berendezéseket és ne dohányozzanak a szobákban.
Az ünnepi időszakban 900 rendőr lesz terepen, hogy biztosítsák a közrendet és a -biztonságot. December 23-26 között naponta több mint 115 járőr lesz jelen a megye utcáin, zsúfolt területein és közutain az antiszociális cselekmények, balesetek megelőzéséért. Kiemelt figyelmet fordítanak majd azokra a közterületekre, ahol nagy a forgalom, valamilyen kulturális vagy szabadidős program zajlik, továbbá a piacokon, vásárokon, a nagy bevásárlóközpontoknál, a vasútállomáson és buszpályaudvaron is jelen lesznek. A közlekedési rendőrök pedig a közutakon fognak radarozni a gyorshajtók lefüleléséért, valamint ellenőrzéseket hajtanak végre, hogy kiszűrjék az ittas, drogos vagy agresszív sofőröket.
A közlekedésrendészet azt javasolja a járművezetőknek, hogy vezetés közben tanúsítsanak megfelelő magatartást, tartsák be a kreszt, és haladjanak a forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességgel, ne végezzenek kockázatos előzéseket, és ne vezessenek alkohol vagy pszichoaktív szer hatása alatt. Továbbá tervezzék meg előre az utazást, tájékozódjanak a választott útvonalról, az utak állapotáról és az időjárási viszonyokról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában