Program

2023.11.22. 17:48

November végén kezdődik a karácsonyi vásár Nagyváradon

Még egy hét, és kezdődik az idei karácsonyi vásár Nagyváradon. Az eseményt november 30. és december 26. között szervezik meg az ünnepi díszbe öltöző Szent László téren.

Forrás: Visit Oradea

BN-összeállítás

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is lesz óriáskerék a Szent László téren, ahogy étel- és édességárusok is. A karácsonyfa mellett kap helyet majd a Mikulás háza, ahol maga a fehérszakállú köszönti a gyermekeket. A kicsiket szokás szerint mini-vidámpark várja majd és sok-sok meglepetés. Ezúttal sem hiányozhatnak a karácsonyi motívumokkal díszített faházak, ahonnak ajándékokat, édességeket, karácsonyfadíszeket és helyi finomságokat lehet majd vásárolni. Újdonságnak számít, hogy a műjégpályát ezúttal a Bémer/Ferdinand téren állítják fel, pont azért, hogy a korcsolyázás szerelmesei idén nagyobb, 480 négyzetméteres területen csúszhassanak.

A főtéren felállított színpadon a román kolindák és nemzetközi karácsonyi dalok mellett Bihar megyei hagyományokat felelevenítő előadások is lesznek. Továbbra is jelentkezhetnek művészeti programokkal a helyi kórusok, csoportok, együttesek. Az érdeklődők a targuldecraciunoradea.ro oldalon regisztrálhatnak.

Bár a program még bővül és változhat, azt már biztosan lehet tudni, hogy a vásár a fent említett időszakban hétfőtől péntekig 16–22, míg hétvégén 12–22 óra között tart nyitva. December 1-jén 20 órától Nicola lép fel, december 2-án ugyancsak 20 órától pedig Alexandra Ungureanu. December 3-án, 6-án, 9-én, 10-én, 13-án és 15-én 20 órától a Bihorul Népi Együttes eleveníti fel a régi karácsonyi dalokat és hagyományokat. December 8-án 20 órától a Biu Marquetti & Band lép fel a nagyszínpadon, december 10-én 21 órától Ștefan Hrușcă, míg december 23-án 20 órától a Blue Noise Acapella.

A Mikulással a következő időpontokban találkozhatnak a gyerekek: november 30-án, december 1–3. között, december 5-én, december 8–10. között, december 15–17. között, december 22-én, december 23-án minden nap 19–21 óra között, míg december 24-én 15–17 óra között. További információkért keressék fel az esemény közösségi oldalait. A karácsonyi vásárt a Visit Oradea Egyesület szervezi a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában