Ajánló

2023.11.02. 09:06

Két kiállításmegnyitó az Euro Foto Artban

Fotó: Bolat Aimagambetov

Ciucur Losonczi Antonius

Két fotóművészeti tárlattal is kedveskedik az érdeklődőknek az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, partnerségben a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesülettel (AIEFA), illetve a Summit Agro Romániával.  Mindkét tárlat megnyitóját e héten pénteken, november 3-án tartják a váradi vár E épülettestének földszintjén működő kiállítási központban. 11 órakor a kazah Bolat Aimagambetov fotóművész egyéni tárlatát nyitják meg. A karagandai származású fotóművész az ottani helyi fotóklubnak a tagja, de jelenleg Lengyelországban él, Rzeszówban. Ebben a városban találkozott idén június 16-án Tóth István fotóművésszel, a Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület alapítóelnökével, és akkor meg is állapodtak a váradi kiállítás részleteiről. Amúgy Aimagambetov nagy szerepe volt abban, hogy a karagandai fotóklub tevékenysége 2019-ben újraéledt. A Mezey Lajos Galériában a kazah fotóművész 50 fekete-fehér és színes alkotását teszik ki, fotóesszéket és szociofotókat. Az ünnepségen várhatóan jelen lesz Sa Yerik Ali, Kazahsztán bukaresti nagykövete is.
Néhány órával később, 18 órakor Szabó Géza fotóművésznek, közgazdásznak, a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaság (KMFT) tagjának nyílik egyéni tárlata a Matei Stegerean Galériában, Kaukázusi impressziók címmel. A 30 fényképet örményországi és grúziai utazásai során készítette, többek közt megörökítette az Ararát hegyet, amelyről azt tartják, hogy a Biblia özönvíz történetében ott rekedt meg Noé bárkája, valamint régi templomokat és kolostorokat, ősi népszokásokat. A zenei momentumokról Thurzó Sándor József brácsaművész, a Duo Sola Fide tagja fog gondoskodni. Mindkét eseményt élőben közvetítik az Euro Foto Art Egyesület Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation). A tárlatokat december 2-ig lehet majd megtekinteni, ingyenesen, hétköznaponként 10 és 14 óra közt, olvasható a Tóth István által jegyzett sajtóközleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában