Green Gala

2023.11.06. 17:16

Fenntarthatósági versenyben kapott díjat Nagyvárad

A nagyváradi önkormányzat elnyerte a „Fenntartható városok” kategória fődíját a Green Gala Award versenyen, amelyet a Romania Green Building Council (RoGBC) és az Épületek Energiahatékonyságát Előmozdító Egyesület (ROENEF) hirdetett meg.

BN-összeállítás

A verseny az épített környezet fenntarthatósága terén felmutatott eredményeket díjazza, és célja az olyan innovatív kezdeményezések alapján megvalósított projektek jutalmazása, amelyek mind a közösség, mind a környezet számára értéket teremtenek.

A díjátadó ünnepségre október 26-án került sor Bukarestben; az önkormányzatnak átadott díjat Dacian Palladi Antonia Nica főpolgármester-helyettes tanácsadója vette át. A versenyen négy kategóriában osztották ki a kiválósági díjakat: energiahatékonyság és fenntarthatóság az épületekben; körforgásos gazdaság az épületekben és építőanyagokban; fenntartható városok; oktatás és fenntarthatóságra nevelés. „Az önkormányzat műszaki igazgatósága, a Nemzetközi Finanszírozású Projektek Igazgatósága és a Nagyváradi Metropolisz Övezet munkatársainak közös erőfeszítése révén Nagyvárad városa is benevezett a Green Gala Awards versenyre – a Fenntartható Városok szekcióba, és ebben a kategóriában győztes lett. A csapatmunka és az elkötelezettség eredményt hoz. Köszönöm és gratulálok kollégáimnak a sikerhez” – idézi a közlemény Florin Birta polgármester szavait.

A benevezett városokat többek között a következő értékelési kritériumok alapján pontozták: a zöld városokra és/vagy a hulladékmentességre történő áttérésre összpontosító zöld bizonylati rendszer; éghajlati koncepciók és stratégiák megléte, településfejlesztési tervezés, építési engedélyek és azok ellenőrzése; az energia- és vízfogyasztás nyomon követése; mobilitás a közigazgatásban; a megújuló energiába történő magánberuházásokat ösztönző stratégiák; legalább öt frakciós szelektív hulladékgyűjtési infrastruktúra; a régi elhagyatott épületek felújítására és újrahasznosítására irányuló kezdeményezések megléte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában