Koncert

2023.10.03. 10:40

Az időseket köszöntötték Váradvelencén

Ciucur Losonczi Antonius

A Nagyvárad-Velencei Református Egyházközség az Idősek Világnapja alkalmából október 1-én, vasárnap délután ünnepséget szervezett a gyülekezet templomában. Visky István lelkipásztor a 20. zsoltár igeverseivel köszöntötte az egybegyűlteket, majd az erre az alkalomra meghívott Mészáros János Elek énekművész, a Csillag Születik című tehetségkutató verseny első helyezettje tett tanúbizonyságot hitéről, és lepte meg egy odaillő koncerttel a hallgatóságát. A hit-hazaszeretet-hűség témakörében változatos műfajú, de a templomi környezethez illő dalok csendültek fel, Mészáros János Elek összekötő szövegei, magyarázatai pedig – ahogyan a házigazda tiszteletes fogalmazott –, felértek tíz igehirdetéssel. A meghívott beszélt arról, hogy 32 éve hűséges presbitere Alcsúton a református anyaszentegyháznak, és nem a véletlen műve, hanem Isten gondoskodásának betudható, hogy 11 év alatt körülbelül 1600 koncertet adott missziós körútjai keretében.

Felcsendült többek közt Kacsoh Pongrác János vitéz című daljátékából Bagó dala (Egy rózsaszál szebben beszél), az Álom dal a La Mancha lovagja című musicalból, egy magyar nóta, az Úgy szeretnem meghálálni popsláger, Bánk híres áriája (Hazám, hazám) Erkel Ferenc közismert operájából, énekek a Magyar Református Énekeskönyvből, az Úr csodásan működik kezdetű dicséret, ráadásképpen pedig a Nézz rám Istenem. Megérdemelt volt a vastaps, többen meghatódva fejeztek ki hálájukat a szolgálatért. Az ünnepi alkalom szeretetvendégséggel zárult, a perselypénzt idősgondozásra fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában