Programajánló

2023.09.14. 08:02

Végzősök alkotásaiból nyílik kiállítás

Forrás: Alina Șandru

A nagyváradi székhelyű Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület szervezésében megvalósult fotóművészeti tanfolyam résztvevőinek alkotásából nyílik kiállítás szeptember 16-án, szombaton, az EFA-kiállítóközpont Matei Stegerean Galériájában. A váradi várban található kiállítótérben 11, fotóművészet iránt érdeklődő személy munkáját lehet majd megtekinteni. Az áprilisban indult online tanfolyamon az egyesületet támogató Summit Agro Romania vállalat alkalmazottai, együttműködő partnerei, illetve azok családtagjai vettek részt, Nagybányáról, Bukarestből, Nagykárolyból, Nagyváradról, illetve a magyarországi Gyuláról. A szombaton megnyíló kiállításon azok az alkotások tekinthetők meg, amelyeket a tanfolyam résztvevői az egyéni alkotói terepmunkán kaptak lencsevégre. A tárlat a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) támogatásával jön létre. A várbeli galéria falain 123 fotó kap helyet, melyek a következő személyek alkotásai: Călin Cosma (RO), Monica Cosma (RO), László Anita Magdalena (HU), Irina Lăța (RO), Ștefana Lăța (RO), Lorena Rus (RO), Alina Șandru (RO), Patricia Maria Știrbu (RO), Magdalena Simona Stăicuț (RO), Răzvan Știrbu (RO) és Elena-Cristina Stăncan (RO).
A kiállítást szombaton 12 órától nyitják meg a vár E épületében, az eseményt online közvetítik az egyesület Facebook-oldalán. A kiállított alkotások ugyanakkor megtekinthetők online is, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület honlapján (www.eurofotoart.com). A rendezvényen fellép Thurzó Sándor József brácsaművész, a Duo Sole Fide Kulturális Csoport tagja. A kiállítás október 6-ig látogatható, munkanapokon 16 – 20 óra között, hétfőn és szerdán 9.30 – 13 óra között. A belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában