Munkálatok

2023.09.13. 08:32

Jövő tavasszal avatják fel a fugyivásárhelyi körgyűrűt

Több mint negyven százalékban elkészült a fugyivásárhelyi körgyűrű, tájékoztat közleményében a Bihar Megyei Tanács.

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A múlt szombaton a munkások a Bonar patak feletti híd tartópillérjeit szerelték fel, a napokban pedig előkészítik a terepet egy 4 kilométer hosszú útszelvény leaszfaltozásához. Ilie Bolojan megyei tanácselnök azt nyilatkozta: október elején a Tasád patakon átívelő híd gerendáit is kihelyezik, november elején pedig Fugyivásárhely kijáratánál a Nagyvárad-Kolozsvár közti vasútvonal felett épülő felüljáró pillérjeit is. A tervek szerint az év végéig befejeződik a munkálatok többsége, tavasszal leöntik a koptatóréteget és valószínűleg májusban felavathatják a körgyűrűt.

Mint ismeretes, a legintenzívebb forgalom a Nagyváradot Kolozsvárral összekötő 1-es számú országúton zajlik, amelyen naponta több tízezer jármű halad át, de szintén nagyon sűrű a forgalom a 76-os és a 79-es országúton is. Mindezeket figyelembe véve több projektet is kidolgozott a megyei tanács, melyek megvalósítása könnyebbé teszi majd a közlekedést Nagyvárad agglomerációjában. Ezen beruházások egyike a fugyivásárhelyi körgyűrű, melynek a költségvetése 108 millió lej, a kivitelezője pedig a Porr Construct cég. A munkálatok idén tavasszal kezdődtek és tizennyolc hónapig tartanak. A majdani hét méter széles és 5,8 kilométer hosszú út gyakorlatilag a nagyváradi körgyűrű folytatásaként épül meg, és összeköti a váradi körgyűrűt az 1-es országúttal Fugyivásárhely keleti határában. Az új útszakaszon épül három híd három patak fölött, egy felüljáró a vasúti sínek fölött, valamint három körforgalom. Ezek egyike a váradi és a fugyivásárhelyi elkerülő út találkozásánál lesz, a másik a Váradalpár és Kiskopács felé haladó utak kereszteződésében, a harmadik pedig a leendő felüljáró előtt. Ugyanennek a projektnek a részeként felújítják és hat méteresre szélesítik a Fugyivásárhely és Kiskopács közötti 12,7 kilométeres, 767E jelzésű megyei utat is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában