Közlemény

2023.09.27. 14:41

Hat árajánlat a megyei könyvtár felújítására

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint hat cég, illetve konzorcium tett árajánlatot a szeptember 22-i határidőig a Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtár korszerűsítésére és felszerelésekkel való ellátására: a Construcții Bihor, a Selina, a Construcții Erbașu, a Madlev Cons, az AD West Construct, valamint a Conpila (fővállalkozó)–Inselma-társulás. A beruházás előzetes becslések szerint nettó 9,6 millió és 10,6 millió lej közti összegbe kerülhet.

Mint lapunk többször is beszámolt róla, a megyei könyvtár átalakítása három ütemben fog zajlani. Átrendezik a belső tereket, illetve könnyűszerkezetes megoldásokat alkalmaznak és panorámaliftet szerelnek be. A változtatások után a földszintet a gyerekek vehetik majd birtokukba: lesz külső terasz, nyitott amfiteátrum, játszóház, előcsarnok, gyermekirodalmi művek kölcsönzője, a felnőtt hozzátartozóknak pedig kávézó. Az első emeleten lesz a felnőttek olvasóterme, könyvespolcok, a digitális kompetenciákat fejlesztő munkapadok, ülőhelyek, a második szinten pedig konferenciaterem, könyvespolcok, médiatár és podcast-stúdió. Számítógépkezelői tanfolyamokat is szerveznek, és olyan szkennert vásárolnak, mely alkalmas arra, hogy régi könyveket másoljon. A távlati tervek közt szerepel még önkiszolgáló könyvautomaták vásárlása is. A felújítási munkálatok a kivitelezési szerződés aláírása után várhatóan két évet vesznek majd igénybe úgy, hogy az ügyfélfogadást közben nem szüneteltetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában