Munkálatok

2023.08.16. 16:42

Folytatódik a Petőfi park felújítása

Egy hónappal ezelőtt kezdődött meg a nagyváradi Petőfi park felújítása és átalakítása, emlékeztet közleményében a polgármesteri hivatal.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Az eltelt időszakban teljesen körbekerítették a zöldövezetet, a gyalogos sétányokról pedig felszedték az aszfaltot. Jelenleg a park közepén lévő támfalakon dolgoznak, ezek tetejét természetes kővel burkolják, az oldalsó elemeket felújítják. Ugyancsak ebben az időszakban történnek az ásások a világítási rendszer kialakításához, valamint a tervezett vendéglátóipari egység és terasz működtetéséhez szükséges szennyvíz- és csapadékvíz-elvezető csatornák kiépítése is. A következő munkafázisban azokat a töltéseket alakítják ki, ahol a burkolt sétányok fognak haladni. A közleményben hangsúlyozzák: a korszerűsítést úgy tervezték, hogy a létesítmény eredeti térszerkezetét ne változtassák meg. A munkálatok során a park tizenegy pontján végeznek tájépítészeti beavatkozásokat, de a kifejlett fákhoz nem nyúlnak. Igaz, arról nem szól a közlemény, hogy a július 25-iki vihar hány fát tett tönkre ott. Mindenesetre a parkátalakítás után a zöld terület 6,77 százalékkal, 16.932 négyzetméterről 18.079 négyzetméterre fog nőni.

A munkálatok során helyreállítják és szabványosítják a park ösvényeit és lépcsőit, vendéglátóhelyet és teraszt építenek, helyreállítják a támfalakat és a pergola területét, átalakítják, illetve felújítják a japánkertben lévő szökőkutat és a játszóteret, átalakítják a zöldövezeteket és új növényeket telepítenek, lebontják a park területén lévő építményeket, és megoldják a csapadékvíz-elvezetést. A korszerűsítés során nemcsak a közvilágítás újul meg, de térfigyelő kamerákat is kihelyeznek, automatikusan működő öntözőrendszerrel is ellátják a parkot, továbbá új köztéri bútorzat – padok, szemétkukák –, tájékoztató táblák, kerékpártartó és modern, öntisztító rendszerű mosdó is lesz ott. A munkálatokat a Dumexim cég végzi, és egy évig tart. A szerződés értéke 7.055.070 lej áfa nélkül.

Forrás: PMO

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában