Nemzetek klasszikusai

2023.06.23. 14:14

Osztrák klasszikusok a galériában

Ciucur Losonczi Antonius

Osztrák zeneszerzőkkel folytatódott csütörtökön este a Sola Fide Közösségi és Kulturális Egyesület által, partnerségben a Tibor Ernő Galériával, havi rendszerességgel megszervezett Nemzetek klasszikusai (képzőművészet, zene, irodalom) elnevezésű sorozat, ezúttal a 11. Szent László Napok keretében. Az érdeklődőket az egyesület elnöke, Fórián Andrea, valamint az éppen zajló fesztivál főszervezője, Zatykó Gyula köszöntötték. Természetesen nem hiányoztak a programból Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert fülbemászó dallamai és Johann Strauss bécsi kompozíciói, de ugyanúgy megszólaltak Michael Haydn vokális darabjai is. Emellett Rainer Maria Rilke, Erich Freid értékálló „üzeneteit” hallgathatták meg a jelenlevők.

Szólistaként fellépett Füzesi Csaba bariton és Szabó-Füzesi Henrietta mezzoszoprán, illetve közreműködött még Boros Beatrice zeneszerző, karnagy, Füzesi Edit énekes, Szabó Dániel énekes és Tempfli Mária operaénekes, szoprán. Zongorázott Oszaczky-Andrássy Katalin és Jámbor Fekete Erzsébet, míg az irodalmi pillanatokról Török Sándor gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában