Jegyzet

2022.12.23. 11:35

Ajándékozzunk szeretetet!

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Pikó Stefánia

Számtalan nehézség teszi mostanság próbára az erőnket. Talán a karanténos időszakban is könnyebb volt lelkesedéssel és mosollyal az arcunkon körbeülni a karácsonyi asztalt, és talán most kétszer is meggondoljuk, kinek segítünk jótékonykodással, már ha egyáltalán megtehetjük.
Ennek ellenére úgy gondolom, azoknak, akiket nem tett tönkre teljesen a mindenféle válság, nem szabadna megfeledkezniük az igazán nehéz sorsúakról, illetve arról, hogy nemcsak anyagiakat lehet ajándékozni. A minap egy felhívást találtam, amelyben egy budapesti férfi arról írt, hogy egy hajléktalanná vált nőnek szeretne segíteni. Arra kérte az ismerőseit, hogy álljanak mellé, de ne úgy, hogy egy bizonyos összeget átutalnak a férfinak vagy valamilyen csomagot hagynak nála, hanem úgy, hogy elmennek személyesen, és találkoznak a nővel, beszélgetnek vele, személyesen adják át, amit szeretnének, időt és energiát áldoznak rá.
Ritkán fordul elő, hogy anyagiak helyett vagy mellett időt és törődést adjunk, olykor még a szeretteinkre sem figyelünk igazán. Ezért is tartom a fent említett kezdeményezést és a hozzá hasonlókat példaértékűnek. Az ajándékozás egy másik, szintén szokatlanabb formájáról szeretnék még említést tenni.
Elég szerencsétlen ember van a világon, kinek van még arra is kapacitása, hogy az állatokkal foglalkozzon? – hangzik el gyakran a költői kérdés. Tudom azonban, hogy vannak, akik megtehetnék. Legfőképp hozzájuk szeretném eljuttatni az üzenetem. Megéri törődni a négylábúakkal is, még akkor is, hogyha a róluk való gondoskodáshoz hozzátartozik az alompucolás vagy a sétáltatás. Egy kis szeretettel meg lehet váltani a kisállat egész életét, viszonzásul pedig feltétlen szeretetet adnak. Otthont, családot, szeretetet ajándékozni egy sorsára hagyott négylábúnak nemcsak ezért jó befektetés, hanem azért is, mert aki gazdivá válik, az sosem lesz egészen magányos. Az emberi kapcsolatokat, persze, nem tudják pótolni, de mindig várni fognak otthon, és mindig vigaszt nyújtanak, ha éppen arra van szükség.
Szeretetet, törődést, figyelmet ajándékozni a legnagyobb válság idején is lehet, ez a legjobb az egészben. Fogadjunk örökbe egy kisállatot és osszuk meg vele az otthon melegét! Hadd legyen valóban szeretetben gazdag a karácsony!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában