Velünk mindig történik valami

2022.09.12. 17:00

Bibliahetet szerveztek Jankafalván

BN-összeállítás

Velünk mindig történik valami – ez volt a címe a 2022-ben megrendezett bibliatábornak Jankafalván. S bizony elmondható, hogy nemcsak a kerettörténet Báránykájával történt mindig valami, hanem a jankafalvi református gyülekezet életében is mindig történik valami, hiszen augusztusban egyik esemény követte a másikat, előbb gyülekezeti kirándulás, majd a 20 éves templomért való hálaadó ünnepség, s augusztus 22–28. között pedig vakációs bibliahét zajlott Jankafalván.

Minden reggel 10 órára várták a gyerekeket, akik első nap negyvenen, majd a többi napokon 50 fő felett voltak jelen. A napot imával, énekléssel indították, majd minden nap egy-egy bibliai történettel és egy-egy különleges állattal ismerkedtek meg, s játékosan egy-egy aranyigét is megtanultak. Így hallottak Illésről és a hollókról, Pál apostolról és a viperáról, Dánielről és az oroszlánokról, Péterről és a kakasról, Jónásról és a cethalról. A tanítások után finom uzsonnával várták a gyerekeket a Nőszövetség tagjai a gyülekezeti teremben. A szülők, nagyszülők gazdag adakozásának köszönhetően bőséges volt az ellátás ételből, italból, sőt minden napra gyümölcs és egy kis nyalánkság is jutott. Uzsonna után egy kis játszótéri szabad program következett a templom háta mögötti játszótéren, melyet idén tavasszal sikerült felépíteni és átadni a Bethlen Gábor Alap támogatásával. A délutáni órákban kicsik és nagyok csoportjára osztódva kézműves foglalkozásokkal folytatódott a program, majd játékok és csapatvetélkedők következtek. Közben két óra tájban a diószegi Hangya étteremből hozott meleg ebéddel pótolták a gyerekeknek az elveszett energiát. Minden nap délután 4 körül ért véget a foglalkozás. Utolsó napon a vasárnapi istentiszteletre előkészítettek egy kis műsort, majd a vetélkedők zárásaként jutalomédességet és plüssöket osztottak a gyerekeknek.

 

Vasárnap a záró istentiszteleten Jakó Sándor lelkipásztor a hét aranyigéjét vette alapul, a 23. Zsoltárt, melynek magyarázatában elmondta, hogy mindazt, amit a héten tanultak, meg is tapasztalhatták, mert Isten csodálatosan gondoskodott róluk, meggyógyította a sebeket, a horzsolásokat, megőrzött viharban és hőségben, figyelmeztetett, ha rosszalkodtak és feladatot is kaptak: a vakáció, a nyár elmúltával is őt követni, vallásórákon, bibliaórákon tovább keresni a Jó Pásztort, mert mindannyian az Ő báránykái vagyunk. Az igehirdetés után a gyerekek bemutatták a héten tanult énekeket, történeteket és aranyigéket, majd a lelkipásztor megköszönte a gyülekezeti tagok, szülők adományait, a konyhán segítő asszonyok, a gyerekekkel való foglalkozásban segítő ikések, óvónők, tanítónő, kántornő szolgálatát, s elmondta, hogy e nélkül a jó csapat nélkül, egyedül nem is lett volna képes ezt a hetet lebonyolítani. Külön köszönetet mondott a BGA-nak is, amely egy pályázat révén támogatta ezt a hetet, s amely hathatós támogatása által többek között egy jó minőségű videóprojektort is sikerült vásárolni, mely nemcsak a bibliahéten volt hasznos eszköz, hanem a további gyermek és ifjúsági munkában is nagy segítséget fog jelenteni. A hét zárásaként minden résztvevő gyerek egy kis édesség és iskolakezdő csomagot kapott ajándékba.

Az ünnepség végül szeretetvendégséggel és jóízű beszélgetéssel zárult a templomkertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában