Fesztivál

2022.04.22. 13:38

Villámcsődülettel vette kezdetét az EHTET

Látványos főtéri villámcsődülettel vette kezdetét Nagyváradon csütörtök délután az Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek XVI. Találkozója, amelynek házigazdája az idén húszéves Nagyvárad Táncegyüttes.

Fotó:

 

Nagyvárad négy napig ismét a néptánc fővárosa lett, ezt a megnevezést hivatott megerősíteni az a villámcsődület is, amellyel a város főterén, a Szent László téren nyitották meg az április 21 – 14 között zajló versenyfesztivált a résztvevő társulatok.

Fotók: Alexandru Nițescu

Aki lemaradt volna a közönségcsalogató előadásról, illetve az eddigi előadásokról (Boldog békeidők – Nagyvárad Táncegyüttes, Tóték – Bekecs Néptáncszínház, Ábel – Maros Művészegyüttes), még részese lehet a (nép)táncelőadás nyújtotta élménynek, a fesztivál második napjának délutánján, azaz ma 18 órától ugyanis a Nagyvárad Táncegyüttes kortárstánc-előadása, az Antigoné látható a nagyváradi Filharmónia Enescu-Bartók termében, amit 20 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Ékes Gyergyó című folklórelőadása követ.

A fesztivál harmadik napján, április 23-án, 11 órától az Udvarhely Néptáncműhely gyermekeknek szóló néptáncszínházi előadását, a Világszép nádszálkisasszonyt tekinthetik meg az érdeklődő családok, este 20 órától pedig a Háromszék Táncegyüttes tér vissza Nagyváradra az Átöltözés című produkcióval.

A fesztivál záróestjén, április 24-én, vasárnap, 19 órától a hat táncegyüttes közös gálaelőadás keretében lép színpadra.

A fesztivál támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyar Művészeti Akadémia, Magyar Táncművészek Szövetsége, Bihar Megyei Tanács, Partner Drinks Kft., Continental Hotel.

A XVI. EHTET előadásairól és kiegészítő programjairól részletesebben az ehtet2022.szigligeti.ro weboldalon olvashatnak az érdeklődők. A fesztivál előadásaira jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, a www.szigligeti.biletmaster.ro weboldalon. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában