Zenés műsor

2022.03.15. 15:40

Ünnepeltek a Nagyváradi Művészeti Líceumban is

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Zenés műsorral és képzőművészeti kiállítással emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 174. évfordulójáról kedd délelőtt a Nagyváradi Művészeti Líceum Petőfi-park melletti épületében, ahol a magyar tagozat működik. A folyosón mindenki megcsodálhatta azokat az alkotásokat, amelyekkel az iskola diákjai készültek március 15-nek az ünnepére. A képzőművészeti kiállítás főszervezői Rácz Eliza festészettanár és Bíró Anett formatervezés szakos tanár voltak, akik felkészítő tanári minőségükben is részt vettek ennek megvalósulásában Rácz Ervin, Fábián Emőke, Jankó-Szép Noémi, Czentye Andrea és Domahidi Krisztina tanárokkal együtt.

A díszteremben Nagy Gabriella igazgatóhelyettes és Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes köszöntötték az ünneplőket, majd alkalomhoz illő zenés műsor következett, a színvonalas program összeállítása Nagy Gabriella és Mados Andrea tanárok munkáját dicsérte. Tehetséges diákok egyéni és csoportos előadásában, illetve a Nagy Viola tanár által vezényelt zenekar közreműködésével csendült fel például a Himnusz, a Szózat, a Magyar táncok (részlet), a Nélküled, vagy a megzenésített Nemzeti dal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában