Program

2022.03.11. 12:00

1848-as megemlékezések Bihar megyében

A következő időpontokban és helyszíneken szervez az 1848-as forradalommal kapcsolatos ünnepségeket vidéken az RMDSZ, partnerségben a történelmi magyar egyházakkal és civil szervezetekkel.

Illusztráció

BN-összeállítás

 

Március 13., vasárnap: Szalárd, Vedresábrány, Köröstárkány (egyaránt 10 óra, református templom, ünnepi istentisztelet, koszorúzás), Rév, Bályok, Köröskisjenő (10.30 óra, református templom, ünnepi istentisztelet, koszorúzás), Hegyközkovácsi, Apátkeresztúr, Érbogyoszló, Gálospetri, Értarcsa, Paptamási, Éradony, Fugyi (11 óra, református templom, ünnepi istentisztelet, koszorúzás), Örvénd (11 óra, a kultúrotthonban megemlékezés és koszorúzás a templomkertben), Belényes (11 óra, a református templomban ünnepi istentisztelet és koszorúzás a Petőfi-szobornál), Micske (12 óra, istentisztelet és szentmise, ezután koszorúzás a háborús emlékműnél), Biharszentjános, Berettyószéplak, Nagyszántó (12 óra, református templom, ünnepi istentisztelet, koszorúzás), Kiskereki (12 óra, koszorúzás a II. világháborús emlékműnél), Albis (15 óra, koszorúzás a református templomkertben), Asszonyvására (16 óra, koszorúzás a kopjafánál), Monospetri (18 óra, megemlékezés a kultúrházban), Érszőllős (18 óra, az általános iskola tanulóinak az előadása, koszorúzás, fáklyás felvonulás), Szentjobb (19 óra, megemlékezés és koszorúzás a Petőfi-szobornál).

 

Március 15., kedd: Székelyhíd (13 óra, megemlékezés a Petőfi Sándor Elméleti Líceumban), Bihar (14 óra, koszorúzás a Gáspár András-emlékműnél), Bihardiószeg (14 óra, koszorúzás: Kossuth-szobor, Irinyi-szobor és ünnepi istentisztelet), Hegyközpályi (15 óra, református templom, ünnepi istentisztelet és koszorúzás), Tóti (16 óra, megemlékezés a kultúrotthonban), Nagyszalonta (17 óra, református templom, utána koszorúzás a Kossuth-szobornál), Fugyivásárhely (18 óra, református templom, ünnepi istentisztelet, koszorúzás), Margitta (18 óra, ökumenikus istentisztelet a református templomban, és koszorúzás Petőfi Sándor szobránál), Kisszántó (18 óra, református templom, ünnepi istentisztelet, koszorúzás), Érkeserű (18 óra, koszorúzás a II. világháborús emléktáblánál), Székelyhíd (18 óra, megemlékezés a Szabó Ódzsa Színház előtti téren), Bors (18 óra, református templom, ünnepi istentisztelet és koszorúzás), Érmihályfalva (18.30 óra, koszorúzás a Petőfi-emléktáblánál, aztán fáklyás felvonulás).

Március 16., szerda: Szalacs (13 óra, koszorúzás a központban).

Március 20., vasárnap: Várasfenes és Magyarkakucs (11 óra, egyaránt református templom, ünnepi istentisztelet és koszorúzás), Mezőtelegd (16 óra, református templom, ünnepi istentisztelet).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában