Köszönet

2021.12.15. 17:00

Hálaadó szentmisével zárták az évet a Mária Légió tagjai

Év végi hálaadó szentmisén vettek részt szombat délután a Mária Légió-sok a nagyváradi Szent József-telepi templomban. A szentmise főcelebránsa Nagy Tibor köröstarjáni plébános, szónoka pedig Bărbuţ Péter, az egyházmegye máriás lelkületű mozgalmainak lelki vezetője volt.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius 
 

Elmélkedésében Bărbuţ Péter Szent József-telepi plébános hangsúlyozta: hálaadó szentmisére gyűltek egybe, hogy megköszönjék a Szűzanyának, amiért a közbenjárójuk volt egy teljes éven át. Teszik azt annak tudatában, hogy az Istent szeretőknek minden a javukra válik. Az engedetlenség ugyanis oda vezet, hogy elveszítjük a tőle kapott kegyelmet, ahogyan az Éva és Ádám esetében is történt. Arra is felhívta a figyelmet a tisztelendő: nemhiába írnak tehát beszámolókat a Mária Légió-sok egy egész esztendőn keresztül, a lelki tarsolyukba sok minden belekerül. Ez örömre kell késztesse őket, és hálára ösztönözze. De nem hiányozhat a bocsánatkérésük sem, mert az ördög, ha teheti, sok kényelmetlenséget tud okozni mindenkinek. Az imák azonban erőt adnak az ellene való védekezéshez. Ugyanakkor Szent József-i hittel kell előre haladniuk a cél felé vezető úton, bízva Istenben, alázatosan elfogadva az akaratát – tanácsolta Bărbuţ Péter atya. 

 

A Mária Légió Frank Duff vezetése alatt jött létre 1921. szeptember 7-én, Mária születésnapjának előestéjén. Célkitűzése a világiak lelki fejlődésének és apostoli tevékenységének előmozdítása egyházi vezetés mellett, a Szűzanya zászlója alatt, Krisztus országának mielőbbi megvalósulása érdekében. A lelkiség a Föld minden részén elterjedt, Magyarországon 1989 óta működik. A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében 2000-ben jelent meg, amikor Németh László atya június 6-án Köröstarjánban megalapította az első csoportot (praesidiumot). Köröstarján után következett a nagyváradi Barátok temploma, majd a Szent József-templom, később pedig Nagyszalonta, Margitta, Monospetri, Székelyhíd, de vannak még távolabbi praesidiumok, amelyek szintén a nagyváradi curiához tartoznak. 

 

A Mária Légió tagjai vállalják, hogy mindennap elimádkoznak legalább egy tized rózsafüzért, illetve minden összejövetelükön a Szentlélek hívása után öt tized rózsafüzért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában