Elismerés

2021.10.02. 14:23

Pro Organizatione díjat kapott Szabó Ödön

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) az elmúlt hétvégén tartott közgyűlésén Pro Organizatione díjjal ismerte el Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezete ügyvezető elnökének a fiatalokért végzett tevékenységét.

Ciucur Losonczi Antonius

Mivel múlt szombaton nem tudott elutazni a Marosvásárhelyen tartott MIÉRT-gyűlésre, Szabó Ödön csütörtök délelőtt az RMDSZ nagyváradi székházában tartott sajtótájékoztató keretében vette át a díjat.

Tőtős Áron, a MIÉRT elnökhelyettese arról számolt be, hogy kétévente tartanak tisztújító közgyűléseket, hogy átbeszéljék az ifjúságot érintő problémákat, és most különösen örültek annak, hogy személyesen is találkozhattak. Bihar megyét egy nagyobb létszámú küldöttség képviselte, ami jelzi, hogy jelentős súlya van az országos szervezetben. Oltean Csongort újraválasztották elnöknek, aki a vezetőtanáccsal való egyeztetés után őt javasolta elnökhelyettesnek, a közgyűlés pedig megerősítette a döntést. Ketten kaptak idén Pro Organizatione díjat: Korodi Attila csíkszeredai polgármester és Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezete ügyvezető elnöke.

Horváth Béla, a Bihar Megyei Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke azt mondta: jogos az elismerés, hiszen Szabó Ödön mindig kiállt a fiatalok mellett, nála nemcsak üres szlogen az, hogy mindenki előtt nyitva van az ajtója. Számtalanszor felszólalt az érdekükben, lehetőséget biztosít számukra a kibontakozásra, és több, a fiatalokat érintő rendezvénynek, például a SzabadságFesztnek az ötletgazdája, illetve ifjúsági mozgalmaknak, szervezeteknek a lelkes támogatója volt mindig.

Szabó Ödön Cs. Gyimesi Évát idézte, aki a kilencvenes években egy alkalommal kijelentette, hogy „szervezetlen szervezetben nem mozog a mozgalom”. A honatya szerint fontos, hogy a fiatalok is megértsék azt, hogy részt kell vállalniuk az ő életüket is befolyásoló döntéseknek a meghozatalában. Másfelől egy közösség is jobban teljesít, ha meghallja az ifjabb nemzedék szavát. Akik pedig bekapcsolódnak különféle szervezetek munkájába, megtanulnak felelősségteljesen gondolkodni, szakmai szempontból felkészültebbek lesznek, és ezzel hosszabb távon csak nyer a társadalom is.

Fotó: A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában