ECOTOP

2021.10.18. 18:00

Lezárult a természetvédelmi projekt

Fotó: Illusztráció

Véget ért a Környezetvédelmi Nevelésért és Kultúráért Felelős Alapítvány (ECOTOP) által lebonyolított, Bihar megye természetvédelmi területein utazva címet viselő projekt. A 2021. május 15 és október 15 között lezajlott projektet a Csíkszeredai Partnerségi Alapítvány támogatásával valósult meg, célja pedig a Natura2000-es természetvédelmi területek közelében élő gyerekek és fiatalok bevonása a természetet óvó tevékenységekbe és ezek népszerűsítésébe.

A projekt során megtisztították a Székelyhíd melletti Csikos-tó ösvényeit, ugyanitt két madárlest állítottak fel, online kvízt szerveztek a székelyhídi, királyerdei, érmelléki természetvédelmi területekkel kapcsolatosan. A Bihar megyei Natura2000-es természetvédelmi területekről készítendő kisfilmek versenye a világjárvány okozta akadályok miatt nem bizonyult sikeresnek, a kétszer meghosszabbított határidő mellett is csak négy csapat jelentkezett, az elkészített anyagok pedig nem voltak kielégítőek, így nyertest nem hirdettek ebben a projektben. Az ECOTOP az Aquacrisius Sporthalászok Egyesületével közösen az elkövetkezőkben folytatni fogja a természetvédelmi tevékenységét, illetve a környezetvédelmi nevelést megcélzó tevékenységeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában