Hálaadó szentmise

2021.10.27. 18:00

A százéves Mária Légiót ünnepelték

Fotó: RKP

Ciucur Losonczi Antonius

Hálaadó szentmisét mutatott be szombat délben Böcskei László megyés püspök a Mária Légió megalakulásának 100. évfordulója alkalmából a nagyváradi székesegyházban a Segítő Szűzanya Comitium tagjai, a jelenlévő papok és hívek közösségében.

A Mária Légió Frank Duff atya vezetése alatt jött létre 1921. szeptember 7-én, Szűz Mária születésnapjának előestéjén. Célkitűzése a világiak lelki fejlődésének és apostoli tevékenységének előmozdítása egyházi vezetés mellett, a Szűzanya zászlója alatt, Krisztus országának mielőbbi megvalósulása érdekében. A lelkiség a Föld minden részén elterjedt, Magyarországon 1989 óta működik. A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében 2000-ben jelent meg, amikor Németh László atya június 6-án Köröstarjánban megalapította az első csoportot (praesidiumot). Köröstarján után következett a nagyváradi Barátok temploma, majd a Szent József templom, később pedig Nagyszalonta, Margitta, Monospetri, de vannak még távolabbi praesidiumok, amelyek szintén a nagyváradi curiához tartoznak.

“A Mária Légió tagjai vállaljak, hogy minden nap elimádkoznak legalább egy tized rózsafüzért. Minden összejövetelen a Szentlélek hívása után öt tized rózsafüzért imádkozunk. Tehát a rózsafüzér ima a lelkiség középpontjában van. Azt gondolom, érdemes kitartani az imádságos lelkületben, főleg a mai időkben, amikor annyi félelem vesz körül bennünket: félelem a biztonságunk miatt, hogy mi lesz velünk, a szeretteinkkel, a világgal. Mária palástja alatt, egymást bátorítva le tudjuk győzni a félelmeinket. Ha a Mária Légió tagjai kitartanak az imában, én bízom benne, hogy egy szebb jövő elé nézünk”- nyilatkozta Bărbuț Péter plébános, a váradi egyházmegye máriás lelkületű mozgalmainak lelki vezetője a varad.org hírportálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában