Programajánló

2021.09.20. 13:45

Kiállítások a Körösvidéki Múzeumban

Fotó:

Közlemény

Az intézmény közleménye szerint szeptember 20–26. közt a következő gyűjtemények tekinthetők meg a Körösvidéki Múzeumban.

Időszakos tárlatok: az utóbbi időben feltárt régészeti leletek (a Rhédey-kert melletti főépületben); Isten műhelyében, Máthé András fotóművészeti kiállítása; A munkahelyi balesetek megelőzése; munkahelyi balesetek képekben; Leonardo Da Vinci találmányai; 50 év román grafika 1970–2020 és kortárs román képzőművészet (valamennyi a várban).

Állandó kiállítások: Nagyváradi képzőművészek 1860–1940 közt; a természettudományi részleg, az archeológiai és történelmi részleg, a kőtár, a vivárium, Bihar az impériumváltás idején (a Rhédey-kert melletti főépületben); az Ady Endre, a Iosif Vulcan és az Aurel Lazăr emlékmúzeumok; Diszkóélet a ’70–80-as években; Az első világháború és Traian Moşoiu tábornok tevékenysége; Nagyvárad város fejlődése a kommunizmusban; Fotótörténeti kiállítás; Archeológiai kutatások a Fejedelmi Palota területén; A történelmi egyházak történeti kiállításai; Újjászületés a restaurálás által; a griffmadaras terem és a lapidárium (valamennyi a várban).

Körösvidéki Múzeum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában