Vizsga

2021.08.16. 07:56

Megkezdődött a pótérettségi

Fotó: Illusztráció

Pikó Stefánia

A mai nappal kezdetét vette a 2021-es pótérettségi, melynek beiratkozási időszaka július 19 és 26 között zajlott. A Bihar megyei Tanfelügyelőség közleménye szerint a megyében 1202 diák jelentkezett pótvizsgára, közülük 810 diák a 2020-2021-es évfolyamból való, a többiek pedig előző évekből.

Az írásbeli vizsgák hét tanintézményben zajlanak a megyében, ebből három nagyváradiban (Mihai Eminescu Főgimnázium, Traian Vuia szakközépiskola, Ady Endre Elméleti Líceum) és négy Bihar megye más településein (Nagyszalonta, Belényes, Élesd, Margitta). A dolgozatok kiértékeléséhez két helyszínt neveztek ki központoknak.

Az írásbeli vizsgák menete: augusztus 16-án román nyelv és irodalom, augusztus 17-én a szak kötelező tantárgya, 18-án a választott tantárgy, 19-én az anyanyelvi vizsga kerül sorra. Az eredményeket augusztus 31-én 12 óráig kell majd kitűzzék az intézmények, a diákok pedig ugyanezen a napon fellebbezhetnek, 18 óráig, melyekkel szeptember 1 és 3. között foglalkoznak majd, tehát a végleges eredmények szeptember 3-án kerülnek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában