Étkezés

2021.07.20. 09:00

Menüből lehet fogást választani a kórházban

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Laurenţiu Chiană, a nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház menedzsere jelentette be vasárnap, hogy mostantól a betegek maguk választhatják ki menüből, hogy mit szeretnének enni, a kínálatban pedig lesz vegetáriánus, gluténmentes és hipoallergén fogás is.

„Mától kezdve a páciensek egyik nap megrendelhetik, mit szeretnének másnap ebédre és vacsorára. Ma rendelnek, holnap megkapják. Ahhoz, hogy biztosítva legyen a projekt sikeressége, nagyon sok kommunikációra és megértésre van szükség a beteg és az alkalmazottak között” – fogalmazott a menedzser.

A nyilvánosságra hozott menüben közel harminc ebéd-vacsora típus található, ezen belül A, B, és C kombinációk – bár némelyek között nem nagy a különbség. A gyakran előforduló ételek a csirkés vagy zöldséglevesek, a puliszka tejföllel és túróval, a grízes, túrós makaróni, a rántott hús krumplipürével, a rántott sajt, a halrudacskák és a disznópörkölt rizibizivel. Van egy általános menü, van egy a kísérőknek, hozzátartozóknak, és kétféle menü van gyerekeknek, az 1 és 3 év közöttieknek, illetve a 3 és 16 év közöttieknek. A menü egyébként román egynyelvű, ha pedig ez így marad, a magyar kisebbség tagjai közül néhánynak lehet, hogy meggyűlik a baja a „regim hepatic hiposodat” és hasonló kifejezésekkel, jó esetben viszont lesz kitől segítséget kérni.

A kórház menedzsere elmondta, az ételeket a Select Catering főzi és szállítja frissen az intézménybe. „Betegeink biztonsága és kényelme prioritásaink egyike” – hangsúlyozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában