Nagypéntek

2021.04.03. 10:44

Énekes áhítatot tartottak nagypénteken a váradolaszi református templomban

Nagypéntek csendjében az Úr dicsőségét szolgálták azok az énekek és szavalatok, melyek e nap délutánján felcsendültek a nagyvárad-olaszi református templomban tartott énekes áhítaton. 

Ciucur Losonczi Antonius

A jelenlevőket az énekszolgálatot is vállaló Nacsádiné Csuka Melinda lelkipásztor köszöntötte röviden. „A templom feketébe öltözött, és egy kicsit a szívünk, a ruhánk is. A megváltás valósággá lett, szeretete jeléül Jézus Krisztus az életét adta a mi bűneinkért, hogy reményt adjon az embernek az örök életre. A kereszténység legnagyobb és legfontosabb szimbóluma a kereszt, mert egyedül a kereszt mondja el mindazt, amit tett Isten az emberért”- hangsúlyozta.

A szenvedéstörténetet Dénes István Lukács tiszteletes és Szegi Máté húsvéti legátus, a gyülekezet gyakornoka olvasta fel, ahogyan az megtalálható a Lukács írása szerint való szent evangéliumban. Közreműködött még Nagy Viola (ének, szavalat), Szallós Tünde és lánya, Szallós Tünde Brigitta (ének), Meleg Vilmos (szavalat), Murvai Sándor (gitár), valamint Jakó Sándor kántor (orgona).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában