Partnerség

2021.03.12. 17:00

Megyeközi együttműködésről állapodtak meg

A Fehér megyei Topánfalván (Câmpeni) találkozott egymással március 9-én, kedden Ilie Bolojan és Ion Dumitrel, a Bihar, illetve a Fehér megyei tanács elnöke. A téma egy lehetséges partneri megállapodás megkötése volt a két megye fejlődése céljából, különös tekintettel az Erdélyi szigethegységre. „A Fehér Megyei Tanács elnökének javaslatára március végéig együttműködési keretszerződést fogunk aláírni, melyben rögzítjük majd az együttműködés területeit és ütemét annak érdekében, hogy a bejelentett projektjeink valóra válhassanak. Biztosak vagyunk abban, hogy Kolozs megye is csatlakozik hozzánk az idén, és így a következő években olyan közúti infrastrukturális és turisztikai jellegű, valamint a hagyományőrzésre összpontosító terveket tudunk közösen megvalósítani, melyeknek haszonélvezői lesznek mindhárom megye lakosai” – nyilatkozta a Bihar Megyei Tanács által kiadott közlemény szerint Ilie Bolojan.

Jelenleg különben a Bihar megyei önkormányzat a 763. számú megyei út korszerűsítését készíti elő Pádis környékén, a Bihar és Kolozs megyei határ közelében, Bondoraszó község területén. Ez az út köti össze Pádis és Havasrekettye (Răchițele) vidékét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában