RMKT

2021.02.02. 09:52

Gazdasági tematikájú programokkal várják a tavaszt

Megtartotta idei első gyűlését a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT), melyen a területi elnökök vettek részt, a koronavírus-járvány miatt online bekapcsolódva.

Ciucur Losonczi Antonius

A résztvevők beszámoltak előző évi tevékenységeikről, és mint elhangzott, a 2021-es esztendőre egy új stratégiát dolgoztak ki országos szinten, ami a programokat és annak megvalósíthatóságát is magába foglalja. Nagyváradot Szabó Géza elnök, valamint a két alelnök, Székely-Farkas Tímea és Flórián Gyula képviselték.

Szabó Géza sajnálattal jegyezte meg, hogy a pandémia miatt a Nagyváradra tervezett tavalyi programok javarészt elmaradtak, de azért mégis van mivel büszkélkedniük, hiszen a 2019 novemberében újraindított nagyváradi fiókszervezet az országos irodával együtt főszervezője volt az első i konferenciának, melyen négy váradi meghívott előadó volt jelen. szt vettek a szovátai évnyitó nagygyűlésen, könyvbemutatót rendeztek, képviselték Nagyváradot a kolozsvári tisztújító közgyűlésen, valamint jelen voltak az évi RMKT vándorgyűlésen – szintén a kincses városban.

Megalakult az RMKT ifjúsági frakciója, a RIF Nagyvárad. Novemberben közösen szerveztek online előadást, mely havi rendszerességgel jelentkező, gazdasági tematikájú sorozatot jelent, s melynek első meghívottja Bántó Norbert turisztikai szakember volt. Szabó Géza hangsúlyozta: ahogy az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, ismét megkezdik a fizikai jelenléttel járó tevékenységeiket.

Székely-Farkas Tímea programjavaslatokat tett, valamint indítványozta a különböző gazdasági területeken aktiváló tagok tapasztalatcserén alapuló találkozóját a jövőben, hogy ezáltal a tagszervezetek is megerősödjenek.

Flórián Gyula kifejtette, hogy sajnos az online találkozók nem teszik lehetővé a személyes érdeklődés bővítését, így szerinte az életképes programok a jövőben csakis a virtuális tér elhagyásával jöhetnek létre. Az RMKT Nagyvárad mindenképpen tavaszi indításra készül, színes, gazdasági tematikájú programokkal.

A januárban újraindult RMKT online heti rendszerességgel, minden hétfőn délután 18 órai kezdéssel jelentkezik, különböző témakörökkel és előadókkal.

Borítóképünkön: Az RMKT Nagyvárad vezetői Gyerkó László országos elnökkel egy korábbi rendezvényen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában