lehetőség

2021.01.21. 13:53

Jogosítvány a jövőhöz – Még lehet jelentkezni

Kifizeti a Közösségi Alapítvány a sofőriskolát azoknak a szerény anyagi körülmények között élő fiataloknak, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében.

Pályázhatnak 17-25 éves fiatalok, B, C, D kategóriájú, beleértve traktor, trolibusz és villamos, gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez. A pályázatokat postán vagy online lehet benyújtani.

Az egyszerű jelentkezési űrlaphoz öt iratot kell mellékelni: motivációs levél, szociális helyzetfelmérés, kiskorúaknál szülő/gyám nyilatkozata, nagykorúaknál mentor támogató nyilatkozata, árajánlat a sofőriskolától, iskolai/tanulmányi igazolás. További két irat előnyt jelent: munkáltatói igazolás, egy civil szervezet vagy állami intézmény támogató nyilatkozata. Részletek és a jelentkezési űrlap elérhető a https://pentrucomunitate.ro/hu/jogositvany honlapon.

A program eddigi öt kiírásában összesen 83 fiatal vizsgázott sikeresen B, C kategóriára, valamint átalakított személygépkocsira és mezőgazdasági vontatóra. 68 fiatal tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül. A 6. alkalommal kiírt programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia anyagi támogatásával.

Borítókép: A kezdeményezés plakátja

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában