várják a látogatókat

2020.12.14. 19:18

Aktuális kiállítások a Körösvidéki Múzeumban

A Körösvidéki Múzeum december 14 – 20 között a következő kiállításokkal várja látogatóit.

A Vivárium és azon belül a madárpókokat bemutató Taranterra Project nyitva áll a látogatók előtt. A nyolclábúak egy fél évig maradnak a múzeum falain belül, a kiállítás két nagyváradi fiatal, Andrei Lazăr és Bogdan Biriș az intézménnyel kötött partnerségében jöhetett létre.

Továbbra is látogatható Kerekes Gyöngyi képzőművész Belső lépcsők címet viselő tárlata, illetve a Körösvidéki Múzeum és a megyei tanács partnerségében létrejött természettudományi állandó kiállítás. A lapidárium mellett Arkhimédész találmányait bemutató kiállítás és a két világháború között alkotó nagyváradi művészeket bemutató tárlat is bejárható. Továbbra is megtekinthető a múzeum székhelyén Fekete József hagyatéka.

Az Aurel Lazăr Emlékmúzeumban a „Bihar »… a világtörés idején« (1918 október 12 – 1919 április 20)” című kiállítást lehet megtekinteni, ugyanakkor természetesen az Ady Endre Emlékmúzeum is látogatható.

Borítókép: a múzeum várja és fogadja is látogatóit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában