Támogatott tartalom

2020.11.22. 09:40

Viorel Cataramă: Orban Romániájában csak a kiváltságosok jutnak orvosi ellátáshoz és oktatáshoz

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlásaival ellentétben, mely szerint az iskolák nyitva tarthatnak, a román hatóságok, Monica Anisie tanügyminiszterrel és Ludovic Orban miniszterelnökkel az élen továbbra is otthon tartják a gyerekeket, a működésképtelen online kurzusokat erőltetve, megakadályozva ezáltal gyerekek tíz- és százezreinek az oktatáshoz való hozzáférését.

A helyzet súlyosabb Bihar megyében, ahol, a helyi hatóságok beavatkozása hiányában vidéken nincsenek meg az online kurzusok lebonyolításának feltételei.

Ezt a helyzetet bírálta a Pro România Bihar megyei szenátorjelöltje, Viorel Cataramă. „Nyolc hónap telt el a COVID-19 okozta világjárvány kezdete óta, az Orban-kormány kapkodása és egyik napról a másikra meghozott megszorításai haszontalanabbak, mint március elején. A vidéki tanulók 40 százaléka nem jutott hozzá az oktatáshoz az egészségügyi krízis idején, azon tanulók fele pedig, akik részt vettek az online órákon, a telefonjukon keresztül tették azt. Ezek az adatok megmutatják azt a katasztrofális helyzetet, amiben ma van a tanügyi rendszer, mintha nem lett volna elég, hogy az egészségügyi rendszer a padlón van. Orban Romániájában csak a kiváltságosok jutnak orvosi ellátáshoz és oktatáshoz. A világjárvány megmutatta nekünk ennek a kormánynak a határait, de még inkább azt, hogy amikor politikusoktól függünk, biztos áldozataivá válunk a pártérdekeknek” – hangsúlyozta hivatalos Facebook-oldalán Viorel Cataramă.

Amióta visszajött Nagyváradra, Viorel Cataramă mindig úton van, Bihar megye minden településére ellátogat, hogy megtudja az emberek valódi problémáit. A Pro România Bihar megyei szenátorjelöltjének igazi erőpróbával felérő körútja jövő héten is folytatódik. Ekképpen Viorel Cataramă jelen lesz a tenkei piacokon (hétfőn), Berettyószéplakon (kedden) és Réven (szerdán).

Decemberben válassza a szabadságot! Szabadság nélkül nincs élet!

A PRO România Párt Bihar megyei szervezetének megbízásából az Open Politics Kft. készítette. Megbízói kód: 11200008

December 6-án adja le voksát a szavazólap 4. helyére! December 6-án VÁLASSZA A SZABADSÁGOT!

ÉLET NÉLKÜL NINCS SZABADSÁG!

Választási reklám, CH 11010

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában