Támogatott tartalom

2020.11.18. 13:12

Egy kölnivíz sajátosságai

Egy modern nőnek mindig nehéz kiválasztani a megfelelő parfümöt. Az aromát időben be kell azonosítani, hogy ne legyen túl erős, vagy szúrós.

A legnépszerűbb aromájú kölnivíz – https://makeup.ro/categorys/4517/ – 15– 20 százalékban tartalmazza az illatanyagokat.

A parfümök az összetétel jegyei szerint vannak kiválogatva – ezek mutatják a parfüm tartósságát és karakterét. Léteznek fejjegyek, szívjegyek és alapjegyek.

A fejjegyek azonnal érződnek, amint a parfümöt a levegőbe fújjuk, de csupán néhány percig maradnak meg. Először erősnek tűnhetnek, de néhány perc múltán megszelídülnek, gyengébben érzékelhetők.

A szívjegyek a parfüm alapillatát képezik. Általában a fejjegyek kiegészítői, 5-6 órát tartanak.

Az alapjegyek a parfüm utolsó akkordjai, és olyan aromákból tevődnek, amelyek a legkevésbé illékonyak. Az alapjegy csupán néhány óra múlva válik érezhetővé, de hosszan tart. Különlegessé teszi az illatot, és kiegészíti a kompozíciót.

NOTA BENE!

Egy illatesszencia beszerzése előtt a szakértők azt ajánlják, hogy próbálja ki a parfümöt a bőr felületén, tanulmányozza az illatot, és így kiválaszthatja a személyiségéhez legjobban illőt. Gyakran megragadhat minket egy illat, amely pillanatnyilag tetszik, de a bőrrel való találkozáskor könnyen hányingert, fejfájást vagy szédülést válthat ki. Ezek a tünetek azért jöhetnek elő, mert a https://makeup.ro/categorys/4517/ kölnivíz nem illik Önhöz, összeférhetetlen a hormonjaival.

Hogyan különböznek a kölnivizek az aromák szerint?

Az aldehidek mesterségesek és nem hasonlítanak a természetes parfümolajokra. Tiszta, izgalmas illatok, amelyek természetes jegyekkel kiegészülve alkotnak egységes fogalmat.

A virágillatok frivol és romantikus jellemzővel bírnak. Az év vagy a nap bármely szakában megfelelő választás. Fontos, hogy olyan virágillatot válasszon, amilyen virágokat szeret, tetszés szerinti csokrot összeállítva.

Chypre – mély aromák, moha, fahéj, labdánum, bergamott jelleggel. Gyakran mindkét nemhez illő választás.

Az állati jellegű esszenciák jellemzője a tartósság és az erős érzékiség. Az ilyen parfümök legfőbb összetevője a pézsma.

Egy édes vagy ínyenc kölnivíz alapja az erdei gyümölcs, karamell, vanília, csokoládé vagy dió jelleggel bír. Ez a fajta esszencia egyeseknek túl édesnek tűnhet.

A gyümölcsös parfümök az érett, lédús gyümölcsökre emlékeztetnek. Játékosan, derűsek, sokoldalúak, meleg időjárásra kitűnőek.

A növényi eredetű aromák a friss zöldségek, levelek, réti növények, tavaszi virágok illatára hasonlítanak. Lazán, kifinomultan érződnek, mindennapos használatra megfelelőek.

A fás illatok alapja a szantálfa, a borostyán és a cédrus. Puhák és melegek, hasonlóak az emberi bőrhöz.

A keleti, fűszeres parfümök – érzéki, édes kombináció, fás jelleggel, orchidea, fűszerek, pézsma és vanília illatának keveréke. Esti használatra megfelelő.

A citrusillatok a legfrissebb, legnyáriasabb illatok, alapjuk a narancs, grapefruit, hársfa és egyéb citrusaromák.

 

Fizetett hirdetés!

CH11087

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában