Napi adatok

2020.10.25. 12:21

Több mint 150 új eset Bihar megyében

Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint október 25-én, reggel fél 9-kor Bihar megyében 339 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt. Bihar megyében eddig 3771-en gyógyultak ki a betegségből. Összesen eddig 5431 koronavírusos esetet igazoltak megyénkben.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közleménye szerint országszerte 947 újratesztelt fertőzött személynek ismét pozitív lett a tesztje, ebből Bihar megyében 55-nek. A GCS közleménye szerint országos szinten 3855 új esetet regisztráltak, ebből Bihar megyében 151-et. Vasárnap 73 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés, 37 férfi és 36 nő hunyt el, őket az Fehér, Arad, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoșani, Călărași, Krassó-Szörény, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Galac, Gorj, Hargita, Hunyad, Máramaros, Ialomița, Iași, Máramaros, Olt, Prahova, Szeben, Temes, Vaslui és Vrancea megyei, valamint bukaresti kórházakban kezelték.

Dumitru Țiplea prefektus vezetésével október 24., reggel 8 óra és október 25., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 1224 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 825 otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 128 kereskedelmi egységben is ellenőriztek és 33 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Ezek során 105 szabálysértésbe ütköztek, 11-en csupán figyelmeztetést kaptak, 94-en pedig pénzbüntetést, összesen 250.000 lej értékben. Az ellenőrzéseket 246 rendőr és 20 csendőr végezte, ezenkívül 28 csendőr őrködött a karanténközpontoknál. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, a jelzett időintervallumban 24 katonai tűzoltó vett részt a koronavírussal fertőzött személyek kórházba szállításában.

Egyébként a hatóságok hétvégente szigorúbb ellenőrzéseket tartanak. Pénteken, október 23-án 2828 személyt igazoltattak, 173 kereskedelmi egységben, étteremben, teraszokon, szállodákban stb. vizsgálódtak, valamint 233 tümegközlekedési eszközön is. Az ellenőrzések során 164 büntetést osztottak, összesen 37.085 lej értékben. Maszkviselés hiánya miatt ebből 120 büntetést adtak, 20.800 lej értékben. Egy játéktermet is megbüntettek 2000 lejre, ugyanis nem tartották be a hatósági, járványvédelmi előírásokat.

A Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy a pozitív koronavírus teszttel rendelkező személyek értesítsék azokat, akikkel közvetlen, fizikai kontaktusba léptek, valamint maradjanak otthoni elkülönítésben vagy karanténban. Továbbá arra kérik a tesztet igénylő személyeket, hogy az eredményről telefonon érdeklődjenek, hogy amennyiben pozitív az eredmény, ne fertőzzenek meg másokat útközben. Tartsák be továbbra is a már sokat ismételt higiéniai szabályokat, halasszák el a különböző rendezvényeket, és korlátozzák a mégis megtartott eseményeken a részvételi számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában