Kiskereki

2020.09.12. 10:06

Nyíri Sándor: Mi munkával kampányolunk!

Egy jó csapatnak köszönhetően tizenhat évvel ezelőtt szemléletváltás történt Kiskerekiben – magyarázta Nyíri Sándor polgármesterjelölt, a község jelenlegi vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Fotó: A szerző felvétele

Ciucur Losonczi Antonius

Nagy hangsúlyt fektettek elsősorban az iskolák fejlesztésére és modernizálására, mivel korábban rossz állapotban voltak. Most már azonban be lett vezetve a központi fűtés és vannak lenti mosdók is. Uniós forrásból elkezdődött az utak leaszfaltozása – ott tartanak, hogy a második ilyen jellegű projektjük hamarosan lezárul. Reményeik szerint az év végéig a község utcáinak ötven százaléka le lesz aszfaltozva, csak azok maradnak még burkolat nélkül, melyek lakatlan területeken vannak. Igyekeztek a lakosság biztonság- és kényelemérzetét is növelni, ezért közvilágításos pályázatot valósítottak meg. Minden oszlopra takarékos, jól világító égők kerültek, valamint több mint 40 térfigyelő kamerákat szereltek fel. Mezőgazdasági utakat köveztek le, játszótérfelújítás volt és van folyamatban. A tanácsban az adózás szempontjából igyekeztek a lakosság javára dönteni, és uniós forrásból olyan erőgépeket vásároltak, melyek segítik az önkormányzat munkáját. A kültereken, parkokban, a kultúrházak környékén ingyenes internet-hozzáférést (wifi) biztosítottak, aminek az ifjúság különösen örül.

Ez a múlt, ami pedig a jövőt illeti, Nyíri Sándor megjegyezte: az érkeserűi roma telepen gond volt eddig a telekönyvezéssel, ezért az a tervük, hogy rendezik ezt, illetve ott is leaszfaltozzák az utcákat (kapcsolódó cikkünket lásd mai lapszámunk 10-es oldalán, szerk. megj.). Elérkeztek ugyanakkor oda, hogy a polgármesteri hivatalt is felújítják önerőből. Két vasat tartanak a tűzben, ugyanis a PNDL-hez is letettek egy pályázatot egy új községháza építésére, melyet, úgy néz ki, hogy jóváhagytak az illetékesek. Sikerrel pályáztak egy új kultúrotthon építésére, illetve a kiskereki lakodalmas házat renoválni és bővítené szeretnék. Asszonyvásárán egy több szociális funkciót ellátó ingatlant kezdenek építeni – az engedélyt már beszerezték erre.

Szintén pályázaton keresztül szeretnék kitakarítani és akár lebetonozni az árkokat, hogy az esővíz elvezetése meg legyen oldva. Emellett folyamatban van a szennyvízhálózat kiépítése és a gáz bevezetése, és arra is odafigyelnek, hogy a turisták is jól érezzék magukat, a környék adottságai lehetőséget nyújtanak erre.

Az utóbbi négy évben több mint kétmillió euró támogatás érkezett, elsősorban az Európai Uniótól, de a megyei tanácstól is sok segítséget kaptunk. Nagyon sok fejlődés volt tehát az elmúlt időszakban, és mondjon bárki bármit, mi munkával kampányolunk” – hangsúlyozta az elöljáró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában