Napi adatok

2020.08.21. 12:43

Nőtt a gyógyultak száma Bihar megyében

Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint augusztus 21-én, reggel fél 9-kor Bihar megyében 469 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt, ez héttel több, mint az előző napon. Eddig összesen 884-en gyógyultak ki a betegségből, ez öttel több, mint a augusztus 20-én.

FILE - In this May 20, 2020, file photo, Salt Lake County Health Department public health nurse Lee Cherie Booth performs a coronavirus test outside the Salt Lake County Health Department in Salt Lake City. Public health officials have said robust testing for the coronavirus is essential to safely lifting stay-at-home orders and business closures, but states are creating confusion in the way they are reporting the data. (AP Photo/Rick Bowmer, File)

Fotó: AP

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) közleménye szerint országszerte 766 újratesztelt fertőzött személynek ismét pozitív lett a tesztje, ebből Bihar megyében 12 személynek. Országos szinten a jelzett időszakban 42 koronavírussal diagnosztizált személy hunyt el, 25 férfi és 17 nő, őket Argeş, Bihar, Brăila, Brassó, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Maros, Olt, Prahova, Szeben, Tulcea és Vaslui megyei kórházakban kezelték. A GCS szerdai közleménye szerint országos szinten 1392 új esetet regisztráltak, ebből Bihar megyében 67-et.

Dumitru Țiplea prefektus vezetésével augusztus 20., reggel 8 óra és augusztus 21., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták. Összesen 798 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 298 otthoni elkülönítésben lévőt. Ezek során 28 szabálysértésbe ütköztek, 4 figyelmeztetést adtak és 24 büntetést, összesen 8500 lej értékben. Az ellenőrzéseket 223 rendőr és 24 csendőr végezte, ezenkívül 34 csendőr őrködött a karanténközpontoknál. A csendőrök további két figyelmeztetést és négy büntetést osztottak ki, összesen 1000 lej értékben. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, a jelzett időintervallumban 29 katonai tűzoltó vett részt a koronavírussal fertőzött személyek kórházba szállításában. Dumitru Țiplea prefektus ezúton is felhívja a figyelmet a maszkviselés, fizikai távolság és a higiéniai szabályok betartásának fontosságára.

A Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy a pozitív koronavírus teszttel rendelkező személyek értesítsék azokat, akikkel közvetlen, fizikai kontaktusba léptek, valamint maradjanak otthoni elkülönítésben vagy karanténban. Továbbá arra kérik a tesztet igénylő személyeket, hogy az eredményért telefonon érdeklődjenek, hogy amennyibe pozitív az eredmény, ne fertőzzenek meg másokat útközben. Tartsák be továbbra is a már sokat ismételt higiéniai szabályokat szabályokat, halasszák el a különböző rendezvényeket és korlátozzák a mégis megtartott rendezvényeken való létszámot. A fertőzöttek számának növekedése újabb korlátozásokat vonhat maga után, a szabályok betartásával megelőzhető, hogy bizonyos településeket vagy a megyét karantén alá vonják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában