Összefogás

2020.07.07. 13:42

Gyűjtés Noelért: újabb adag kupakot szállítottak el

Kupakgyűjtési akcióval kezdődött az érkörtvélyesi Ölyüs Noel számára az adományozás még tavaly ősszel. A gyűjtés ezen formája a mai napig nem ért véget, újra megtöltötték egy 40 tonnás teherautó rakodóterét.

Törő Enikő

,,Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, még az Óperenciás-tengeren is túl, de a műanyagkupakhegyen azért innen, élt egy kisfiú, aki súlyos betegséggel született” – kezdte hasonló témájú cikkét az időközben tragikus hirtelenséggel elhunyt kollégánk, Rencz Csaba öt hónappal ezelőtt, amikor szintén egy teherautónyi kupakot szállítottak el a család udvarából. Nem túlzás azt állítani még most sem, hogy mesébe illő összefogás alakult ki Noel ügyében.

A kupakok ezrei

 

Fodor Hildától, a gyermek édesanyjától megtudtuk: a felajánlásoknak és a segítő kezeknek hála július 4-én újabb teherautónyi kupakot szállítottak el, melyet ma adnak át Aranyosgyéresen. Az udvaruk ezzel nem ürült ki, még körülbelül 500 zsáknyi maradt, akkor szállíthatnak újra, amikor összegyűlik egy teherautónyi. Többen értesítették már, hogy hamarosan visznek nekik újabb adagokat. Mint megtudtuk, egy kilogramm műanyagkupakért 1,80 lejt fizet a vállalat, amely átveszi azt, a szállítást pedig ingyen vállalta a Rozotti cég.

 

Vásárok

Fodor Hilda újabb jó hírekkel is szolgált lapunknak. A múlt heti felhívás után, miszerint rövid időn belül sok pénzt kell összegyűjteni ahhoz, hogy Noel augusztus 25-én megkaphassa a Zolgensma génterápiás kezelést, sokkal gyorsabban gyarapodik Noel számlája, mint az utóbbi időben. A hétvégi vásárok is nagyban hozzátettek ehhez, ugyanis Monospetriben 11.500 lej gyűlt össze, Érmihályfalván 11 ezer és Nagyváradon 23 ezer. A hétvégén újabb vásár lesz, ezúttal Érkörtvélyesen, folyamatosan kapnak felajánlásokat, mondta Fodor Hilda.

NOEL

 

Noel állapotáról érdeklődve megtudtuk, hogy a meleget elég jól bírja, bár kicsit kevesebbet eszik, de sok folyadékot fogyaszt. A mindennapok nyugodtan és jól telnek. A budapesti Bethesda kórházzal a tárgyalások folyamatban vannak, az eddigi tájékoztatás alapján megtudták, hogy augusztus közepén a magyar fővárosba kell utazzanak különböző kivizsgálásokra, azonban még ezt megelőzően Bukarestbe is el kell menjenek egyéb vizsgálatok miatt.

 

 

SZÁMLASZÁMOK

Aki szeretné támogatni a gyerek gyógykezelését, az az alábbi elérhetőségeken teheti ezt meg:

Magyarországon – NOELNEK ODAADÁSSAL ESÉLYE LESZ ALAPÍTVÁNY, OTP Bank számlaszám: 11739009-23910096, IBAN elektronikus forma: HU45117390092391009600000000, SWIFT kód: OTPVHUHB, Közlemény: Adomány, email: noel.alapitvany@gmail.com;

Romániában – ASOCIATIA PENTRU MICUTUL NOEL, RON: RO33BTRLRONCRT0532233601, EUR: RO80BTRLEURCRT0532233601, USD: RO84BTRLUSDCRT0532233601, Banca Transilvania Agentia Valea Lui Mihai, Str. Marton Aron, Nr. 14, Valea Lui Mihai, Bihor, Romania, Cif: 42065170.

További információk és adományozási kezdeményezések sokasága elérhető a közösségi média oldalain.

 

Borítókép: újabb páratlan összefogás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában