Születésnap

2020.05.12. 11:14

Online ünnepel a váradi PKE

Idén harmincadik „születésnapját” ünnepli a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem, a világjárvány miatt azonban a jubileumi rendezvénysorozatot kénytelenek egy későbbi időpontban megszervezni.

Az oktatási intézmény a Partiumi Egyetemi Napok rendezvényhét keretén belül minden évben megünnepli megalakulásának évfordulóját, ebben az évben a rendezvénysorozat ezen a héten, május 11–15. között zajlott volna. A kerek évforduló megünneplése – ha jelenleg nem is történhet a hagyományos formában – nem marad el: online térbe költözött. A rendezvényhét egy későbbi időpontban való megszervezésének ígérete mellett arra kérik az egyetem oktatóit és egykori hallgatóit, hogy osszák meg a Partiumi Keresztény Egyetem Facebook-oldalán bejegyzésként az egyetemi életet – például ballagást, kirándulást – megörökítő régi fotóikat. Az emlékek felidézése mellett a saját profilképeiket is ünneplőbe „öltöztetik” az egyetem oktatói, hallgatói: a jeles évforduló kapcsán az egyetem egyik egykori képzőművészeti hallgatója, Németh László egy profilkép-keretet készített, amelyen a kerek évszám mellett az oktatási intézményt jellemző három szó áll: „tudomány”, „kultúra”, „közösség”.

Visszatekintés

A Partiumi Keresztény Egyetem múltja 1990-re nyúlik vissza, amelynek májusában a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Igazgatótanácsa 1990/39. számú határozata kimondta a Sulyok István Református Főiskola, az egyetem jogelődjének megalakulását. A Partiumi Keresztény Egyetem létrehozását, illetve az akkreditációs folyamat elindítását a Pro Universitate Partium Alapítvány alapító tagjai és kuratóriuma 1999. október 1-jei határozatában szögezték le.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában