Robbantás

2020.02.07. 09:33

Frissítve: Elmarad a robbantás

Elmarad a péntek kora délutánra tervezett robbantás Nagyváradon az egykori 2-es számú hőerőmű (CET II.) területén, ahol egy kisebb kéményt bontottak volna le ezzel a módszerrel.

FRISSÍTÉS: A prefektúra által kiküldött közleményben azzal indokolják a halasztást, hogy a robbantást kivitelező cég nem rendelkezik a robbantáshoz szükséges biztosítással. A körgyűrű és az Electrica transzformátor állomásának szomszédságában levő kémény biztonságos lebontásának felmérése okán egy rendőrökből, tűzoltókból és az Electrica vállalat dolgozóiból álló munkacsoport állt össze, akik megállapították: a robbantással megbízott cég nem rendelkezik a szükséges biztosítással. Ennek okán Dumitru Țiplea prefektus felszólítására közölték a céggel: a biztosítás hiányában az Electrica vállalat a fennálló kockázatokat figyelembe véve nem adja meg a robbantáshoz szükséges engedélyt.

 

Péntek kora délután egy órakor robbantást hajtottak volna végre Nagyváradon az egykori 2-es számú hőerőmű (CET II.) területén, ahol egy kisebb kéményt bontottak volna le ezzel a módszerrel. A kockázatosnak tűnő akcióról szó esett a Sürgősségi Helyzetek Megyei Bizottságának tegnapi ülésén is. Ionel Bojan, az Electrica műszaki igazgatója elmondta: a vállalat felkérést kapott egy magáncégtől arra, hogy két órára kapcsolja le az áramot az egykori II. számú hőerőműnél, amíg ott robbantással le nem bontanak egy kisebb kéményt, ami mintegy ötven méterre van az Electrica transzformátor állomásától. Leszögezte, hogy ezt csak akkor fogja az Electrica megtenni, ha garanciát kap a prefektúrától arra, hogy nem fog károsodni egyetlen elektromos berendezés sem. Dumitru Țiplea prefektus további egyeztetésre hívta Ionel Bojant és az illetékes intézmények képviselőit, és csütörtökön még úgy tűnt, hogy az Electrica megkapta a szükséges garanciákat, ugyanis a prefektúra kancelláriája arról tájékoztatta lapunkat, ma kora délután egy órakor sor kerül a robbantásra.

Borítókép: A nagyváradi 2-es számú hőerőmű egyik 78 méter hosszú csarnokának felrobbantása 2017-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában