Mi, muzsikus lelkek

2020.01.31. 14:01

Új műsorral érkezik Váradra az Operettissimo

Mi, muzsikus lelkek című műsorával ismét Nagyváradon lép fel a kolozsvári Operettissimo együttes.

Időpont: 2020. február 7., 19 óra. Helyszín: Nagyváradi Állami Filharmónia. Jegyek ára: 35 lej. Jegyeket elővételben a Filharmónia jegyirodájában lehet vásárolni. További információk: 0728-078-721.

„Az együttes mindig is szerette a kihívásokat, az elmúlt években felvállaltuk olyan ismert és kevésbé ismert zeneszámok élő tolmácsolását, melyekre eddig Erdélyben nem volt lehetőség. Ilyen volt a musical és a híres magyar filmslágerek. Idén úgy gondoltuk, hogy a sajátos magyar humor, a kabaréjelenetek méltón társíthatók az operett jókedvre derítő világával, ezért mertünk hozzányúlni ehhez a műfajhoz is, és minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy e műfajokat a legmagasabb művészi szinten tolmácsoljuk. A nagyérdemű több Kálmán-melódiával fog találkozni. A Marica grófnőből, a Cirkuszhercegnőből, az Ördöglovasból, a Bajadérból, a Montmartre-i ibolyából és a Csárdáskirálynőből hangzanak el feledhetetlen részletek. A műfaj több méltó képviselőjének szerzeményei is szerepelnek műsorunkban, többek között Huszka Jenő, Ábrahám Pál, Jakobi Viktor, Zerkovitz Béla, ifj. Johann Strauss, Robert Stolz, Fényes Szabolcs, Eisemann Mihály, Vincze Ottó, Márkus Alfréd, De Fries Károly és Budai Dénes varázslatos melódiái csendülnek fel. Mindezek mellett együttesünk zenészei két szóló művel is szórakoztatják a közönséget, melyeknek magyaros hangzásvilága biztosan fokozza a jókedvet” – áll az esemény ismertetőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában