Tűzoltás

2024.03.19. 16:56

Tűz ütött ki a jádremetei rehabilitációs központban

Forrás: ISU Crişana

Agerpres

Tűz ütött ki kedden a fogyatékkal élő személyek jádremetei (Remeţi) neuropszichiátriai rehabilitációs központjában, az épület teteje kapott lángra - tájékoztatott a Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.
Az ISU szerint a központ egyik alkalmazottja riasztotta kedden 12 óra 40 perc körül a hatóságokat, hogy az épület kéményében tűz ütött ki. A nő közölte, hogy nincsenek sérültek, a központ alkalmazottainak sikerült mind a 49 pácienst biztonságban kimenekíteniük az épületből.
A tűzhöz a katasztrófavédelem három élesdi egysége, a Bihar megyei mentőszolgálat egy egysége és Csarnóháza (Bulz) községének önkéntes katasztrófavédelmi egysége szállt ki.
A helyszínre elsőként kiérő önkéntes tűzoltóegységnek sikerült rövid idő alatt eloltania a tetőzet mintegy három négyzetméterén égő lángokat. A katonai tűzoltók a tűz kitörésének körülményeit vizsgálják.
Camelia Roşca, a Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője szerint a tűzben mintegy három köbméter faanyag égett el, a tűz valószínűsíthető okát még vizsgálják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!