Kék hírek

2024.03.22. 12:39

Rendőrségi hírek Bihar megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság március 21-én 144 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 47.520 lej. Elvettek továbbá 12 jogosítványt és három forgalmi engedélyt. A legtöbbet kerékpárosok kihágásaiért adták, összesen 57-et, 21-et gyalogosok szabálytalanságaiért, 30-at gyorshajtásért, 14-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, négyet elsőbbségadás hiánya miatt, egyet ittas vezetésért, egyet szabálytalan előzésért, kettőt az időszakos műszaki vizsgálat hiányáért és 14-et egyéb kihágásokért. 

Ittasan. A rendőrség elfogott csütörtök reggel 7.30 órakor Margittán egy 63 éves helyi férfit, aki ittasan vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 0,54 mg/l volt. Eljárás indult ellene.

Jogosítvány nélkül. Elfogott a rendőrség csütörtök délben 11.45 órakor a 792/A jelzésű megyei úton, Bélfenyéren egy 20 éves tenkei férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót. Kiderült, hogy a jogosítványát előzőleg felfüggesztették. Eljárás indult ellene. 

Letartóztatták. Egy 48 éves nagyváradi férfit fogott el és tartóztatott le a rendőrség csütörtökön, akit a helyi bíróság egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélt ittas állapotban való járművezetés miatt. A férfi a nagyváradi börtönben tölti le a büntetését. 

Őrizetbe vették. Egy 58 éves papfalvai férfit vett 24 órás őrizetbe csütörtökön a rendőrség, ugyanis jogosítvány nélkül vezetett egy olyan járművet, amelyen hamis rendszámok voltak. Ugyanezen a napon egyébként a férfit már egyszer megállították a forgalomban, mert egy olyan személyautóval haladt, amin nem voltak rendszámtáblák, a táblákat előzőleg bevonták. A férfi egyébként az autóval, amit vezetett, egy másik személygépkocsit húzott maga után, melynek a volánjánál egy 48 éves helyi férfi ült, akinek szintén nincs jogosítványa, eljárás indult ellene. Az 58 éves férfit bíróság elé állítják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!