Hihetetlen

2024.01.30. 19:00

Szándékosan ütötte el a szomszédját egy férfi

Illusztráció

Szándékosan elgázolta szomszédját hétfő délután egy 54 éves férfi Élesdszurdokon (Surduc). A Bihar Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség január 30-án elrendelte a büntetőeljárás megindítását minősített gyilkossági kísérlet, valamint ittas vezetés miatt. Az ügyészség által kiadott közleményből kiderül, hogy január 29-én 17.17 óra körül az 54 éves V. V. ittasan ült volán mögé és szándékosan elütötte szomszédját, V. R.-t, aki az út mellett sétált, vele volt kétéves kisfia is. Az ütközés miatt a sértett az árokba esett a gyermekkel együtt. Az elkövető elhajtott a baleset helyszínéről, de egy perc múlva visszatért és nagy sebességgel újra el akarta gázolni szomszédját, viszont a sértettnek ezúttal sikerült félreugrania. A balesetben V. R. 15 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, míg fia 6–7 napos orvosi ellátásra szorul, ha nem merül fel komplikáció.
Az esetet követően V. R. azonnal értesítette a rendőröket, akik az autót az elkövető otthonánál találták meg, később V. V. is visszaérkezett lakhelyére. A férfit 20 óra körül megszondáztatták, a légalkoholszintje 0,41 mg/l volt. Január 30-án 24 órás őrizetbe helyezték a férfit, és az ügyészek kérvényezték 30 napos előzetes letartóztatását. Az ügyben folytatják a nyomozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!