Baleset

2024.01.31. 16:36

Részletek a gyapjúi kettős gázolásról

BN-összeállítás

Portálunkon is beszámoltunk arról a tragikus közúti balesetről, amelyben két személy vesztette életét január 30-án este Gyapjún. A gyalogátkelőn áthaladó 77 és 73 éves idős asszonyokat egy személyautó gázolta el. A sofőr azzal védekezett, hogy nem látta az úton átkelő személyeket. Az ügyben megszólalt a község polgármestere, Ioan Purge is, aki azt állítja, hogy a tragédia helyszínén van közvilágítás, méghozzá nagyon jó. „A baleset a templom előtti gyalogátkelőnél történt. A terület jól ki van világítva, ahogy minden más út is a községben. Egy községben sincs jobb közvilágítás, mint nálunk, bármelyik este el lehet jönni és meg lehet erről győződni‟ – jelentette ki a polgármester a Bihoreanul megkeresésére. Hozzátette, hogy a zebra mellett villogó lámpa is figyelmezteti a sofőröket a gyalogosokra. Ennek ellenére a vétkes sofőr, egy 70 éves férfi azzal védekezett, hogy nem látta a két nőt, akiket elgázolt. „Egyértelmű, hogy az átkelőn ütötte el őket, egyiküknek a kalapja, a másik személynek a kendője maradt a zebrától egy méterre. Viszont a becsapódás olyan erős volt, hogy az egyik áldozatot a zebrától húsz méterre sodorta. Az autó 23 méterrel arrébb állt meg, fékezési nyom sem volt‟ – tette hozzá a polgármester, aki maga is a baleset helyszínének közelében tartózkodott, mert az áldozatokhoz hasonlóan ő is részt vett a templom melletti kápolnánál tartott virrasztáson. A környéken ugyan van térfigyelő kamera, viszont az más irányba van irányítva, így a balesetet nem rögzítette. A rendőrség tájékoztatása szerint gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette miatt folytatnak nyomozást.

Árokba hajtott a rendőrautó

Épp a gyapjúi baleset helyszínére igyekezett az a rendőr, aki a tragédiától nem messze az árokba hajtott szolgálati járművével. A Bihar megyei rendőrség az üggyel kapcsolatban közölte, hogy kollégájuk nem mérte fel kellőképpen a távolságot, amikor az út mentén akart leparkolni, ezért belecsúszott az út melletti árokba. A tájékoztatás kitért arra is, hogy az esetben személyi sérülés nem történt, és anyagi kár sem keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!