ISU

2024.01.29. 15:01

Négy tűzeset történt egy nap alatt

Forrás: ISU

BN-összeállítás

Négy tűzesethez szálltak ki a Bihar megyei tűzoltók január 27-én, szombaton. Az első hívás hajnali 4 órakor érkezett a 112-es segélyhívószámra. A bejelentő szerint Feketebátorban (Batăr) gyulladt ki egy lakóház. A helyszínre a tűzoltók mellett a rohammentők is kiszálltak. A tűzoltók érkezésekor a ház egyik szobája és a folyosó lángolt, a tűz részben a tetőre is átterjedt. A lángokat körülbelül 25 perc alatt fékezték meg a tűzoltók, megmentve a tetőszerkezetet 70 négyzetméteren, valamint a berendezési tárgyakat a ház három helyiségében. A helyszíni vizsgálatok alapján arra derült fény, hogy a tüzet szándékosan gyújtották, elégett az érintett szoba és a folyosó berendezése, valamint a tető 50 négyzetméteren. Személyi sérülés nem történt. A rendőrség nyomozást indított a gyújtogató kilétének felderítéséért.
Szombaton 9.35 óra körül a margittai tűzoltókat Cséhtelekre (Ciutelec) riasztották egy kigyulladt házhoz. A tűzoltók érkezésekor a ház hálószobája és tetőszerkezete lángolt. Sikerült megfékezni a lángok továbbterjedését az egész épületre. A tűzben, ami valószínűleg egy hibás vezeték miatt keletkezett, elégtek a hálószoba berendezési tárgyai és a tető 40 négyzetméteren.
Ugyanaznap Érszőllősre (Viișoara) szálltak ki a tűzoltók, ahol egy ház padlása gyulladt ki. Elégett a kémény körüli faanyag 10 négyzetméteren. Szintén szombaton Élesden egy tömbház kéménye gyulladt ki, ez esetben a tűzoltók gyors közbelépésének köszönhetően anyagi kár nem keletkezett. Az utóbbi két esetben az eldugult kémény okozta a tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!