Vizsgálat

2023.12.06. 14:39

Kényszergyógykezelést kap az agresszív kamionsofőr

Fotómontázs/ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Kiengedték kedden az előzetes letartóztatásból azt a Szilágy megyei kamionsofőrt, aki november közepén egy szóváltást követően teherautójával szándékosan elütötte Bihar megyei kollégáját a Bors II határátkelő közelében, majd ugyanaznap betörte két másik kamion szélvédőjét is. Az áldozat súlyos fejsérülést szenvedett, kórházba szállították. Az elkövető előzetes letartóztatását csak két nappal később, november 16-án rendelték el. Az előzetesbe került férfi fellebbezett a Nagyváradi Bíróság döntése ellen, ügyét a Bihar Megyei Törvényszék bírája december 5-én, kedden délben tárgyalta. A bíró a férfi szabadlábra helyezéséről döntött, aki ez alapján bírói felügyelet alá került, nem hagyhatja el az országot és nem vezethet a vizsgálat végéig. Az ítélet kihirdetését követően a sofőrt el is engedték.
Viszont az ügyészek a nyomozás során a testi sértés vádját emberölési kísérletre változtatták, az ügyet pedig átadták a Bihar Megyei Törvényszék mellett működő ügyészségnek. Itt elrendelték a vádlott elmeorvosi vizsgálatát, ami kimutatta, hogy közveszélyes, ezért az ügyészek kérvényezték, hogy az előzetes letartóztatást változtassák kényszergyógykezelésre egy pszichiátriai intézetben. Az erről szóló tárgyalást szintén keddre, csak délutánra tűzték ki, a bírók pedig jóvá is hagyták az ügyészek kérelmét. Viszont, mivel aznap korábban Sz. Z. G.-t szabadlábra helyezték, a férfi élt is a lehetőséggel, és elhagyta a várost. A rendőrség végül kedden este találta meg Szilágynagyfaluban (Szilágy megye). A férfi kedden este 20 óra körül érkezett meg a szilágynagyfalui rendőrségre, ahol az első bírósági döntés értelmében meg kellett jelennie, hogy ismertessék vele a bírói felügyelet alatt fennálló kötelezettségeit. A sofőr itt értesült róla, hogy pszichiátriai kezelésre ítélték. A férfit még aznap este a vaskohsziklási pszichiátriai kórházba szállították a Szilágy megyei rendőrök. A Bihar Megyei Törvényszék döntését ugyan gyakorlatba ültették, de ez nem jogerős, Sz. Z. G fellebbezhet ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!