Szolgálat

2023.12.27. 15:20

Karácsonykor is bevetésen a tűzoltók

Forrás: ISU

BN-összeállítás

A karácsonyi időszakban 160 bevetésen vettek részt a Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tűzoltói. December 23–27. között 134 esetben volt szükség a rohammentők beavatkozására, a többi személy- és vagyonmentés, tűzoltás, állatmentés volt, a tűzoltókat 14 esetben riasztották közúti balesetekhez. A katasztrófavédelem kitér a legfontosabb esetekre is közleményében.

 December 24–26. között a tűzoltók és a rohammentők 14 közúti balesethez szálltak ki, több esetben a sérülteket látták el, egyes baleseteknél pedig a roncsok közé szorult áldozatokat szabadították ki. December 24-én Biharrósánál (Roșia) gyulladt ki egy ház, valószínűleg egy nem megfelelően szigetelt füstelvezető cső miatt. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését az egész épületre, így csak a ház mennyezete sérült meg két négyzetméteren. December 26-án a váradi tűzoltókat egy borsi cég székhelyére riasztották tűz miatt. A lángok valószínűleg rövidzárlat miatt csaptak fel. December 27-én hajnalban a váradi Bukarest térre szálltak ki a tűzoltók egy kigyulladt első emeleti lakáshoz. A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta. A lángokban elégett három bútor, egy szőnyeg és a parkett két négyzetméteren. Személyi sérülés nem történt. December 26-án egy őzgidát is megmentettek a tűzoltók. A bejelentő elmondása szerint a gida a váradi Lacul Roșu utcán akadt bele egy fémkerítésbe, és megsérült, miközben próbált kiszabadulni. A tűzoltók kimentették az állatot, melyet a Bihar Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DSVSA) embereinek adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!